Stoneboxer Foto: RR

Stoneboxer uit Lint verkoopt gezelschapsspellen: “Gegroeid van hobby tot 700 spellen in onze winkel”

LINT - Wie op zoek is naar een uitdagend gezelschapsspel kan zeker op ontdekking gaan bij Stoneboxer in Lint. De online spellenwinkel is eveneens een fysieke winkel, in de woning van Wim Steenkiste en Karoline Stuyck.

Riverside, Rattus: Big Box of Endless Winter: Stroomafwaarts, het zijn enkele van de nieuwe speeldozen die bij Stoneboxer te verkrijgen zijn. Niet meteen de gekende namen want Wim en Karoline selecteren op basis van hun ervaring in bordspellen.

“Een gezelschapsspel spelen in onze vrije tijd, is één van onze hobby’s. Aangezien ik in de IT-sector werk, was het een kleine stap om vorig jaar met een online shop voor spelletjes te beginnen. Producten die je leuk vindt online verkopen is tof en je bereikt mensen in heel België en Nederland, maar ik wou ook in contact komen met de kopers. Het is aangenaam om met hen over spelletjes te praten en hen richting de juiste keuze te begeleiden. Daarom hebben we nu een deel van onze woning omgevormd tot winkel. We zijn iedere zaterdag van 10 tot 18 uur of na het maken van een afspraak geopend”, vertelt Wim.

Alle leeftijden

De voorkamer van het huis is ondertussen gevuld met zo’n zevenhonderd spelletjes en er is ruimte om uit te breiden. “Wij zijn steeds op zoek naar nieuwe spellen. De markt is echt onuitputtelijk. We hebben een aantal gekende basisspelletjes, zoals een schaakspel of een Rummikub. Al concurreren we niet met de grote speelgoedwinkels, we staan garant voor een verrassende variatie aan spelletjes voor alle leeftijden van eenvoudige bordspelen tot spelletjes die tot drie uur kunnen duren.”

Stoneboxer, een letterlijke vertaling van Wim zijn achternaam, krijgt een divers publiek over de vloer. “Grootouders die een geschenk komen zoeken voor hun kleinkinderen of doorwinterde spelers die een nieuwe uitdaging zoeken, er is voor iedereen iets. We hebben zelfs Engelstalige spellen, al moeten ze allemaal zeer toegankelijk blijven.”

Door het brede aanbod ziet Wim niet meteen een uitschieter in populaire spellen. “Tijdens de eindejaarsperiode zijn de partygames om met meerdere personen te spelen in trek en rond Valentijn is er meer vraag naar spelletjes om met zijn tweeën te spelen.”

Stoneboxer is te vinden aan de Statiestraat 33 in Lint of op www.stoneboxer.eu.