https___static.nieuwsblad.be_Assets_Images_Upload_2023_02_21_45306885-41a8-4cf2-b3fc-04775cd63e15 Een beeld van een van de relaxzones in de gloednieuwe club. Foto David Lloyd

Britse groep bouwt derde sport- en wellnessclub in ons land

STERREBEEK - Na Ukkel en Antwerpen opent de Britse groep David Lloyd Leisure dit najaar op de site van de voormalige hippodroom van Sterrebeek zijn derde club in België. De club maakt deel uit van een groot vastgoedproject van ontwikkelaar Urbion SP, met 250 woningen en een golfbaan van 85 hectare.

In oktober 2015 werd op de site van de voormalige hippodroom langs de Du Roy de Blicquylaan in Sterrebeek het startschot van het Sterea-project van projectontwikkelaar Urbion gegeven. Intussen is de golfsite met 18 holes al volledig klaar net als de 250 woningen. Later opent ook een hotel op de site. In april 2020 werd ook het startschot van een nieuwe, grote deelfase gegeven waarbij David Lloyd zal instaan voor de uitbating van een sport- en wellnessclub via een 35 jaar lopende erfpacht.

100 jobs

De nieuwe club kan je vanaf half september ontdekken. “Het gaat om een door het Londense architectenbureau WATG ontworpen gebouw van drie verdiepingen met meer dan 4.800 m² oppervlakte”, zegt Stéphane Rutté, directeur van David Lloyd België.

 

Foto David Lloyd

“We bieden er ongeëvenaarde sport-, gezondheids- en wellnessfaciliteiten, binnen- en buitenzwembaden, een spa, een restaurant, vergaderzalen, een crèche, een omnisporthal en in totaal zes overdekte en buitentennisbanen en padelterreinen.” De Zaventemse deelgemeente ligt ideaal, tussen Brussel en Leuven. “We streven naar 2.000 leden. Er worden ongeveer 100 jobs gecreëerd, verdeeld over eigen werknemers, freelancers en onderaannemers.”

Verwarmde bedden

Zowel individuele sportievelingen als volledige gezinnen zullen er hun hartje kunnen ophalen. “In de grote sportzaal is de meest geavanceerde technologie voorzien met gloednieuwe toestellen en er staat een team van zorgvuldig geselecteerde personal trainers klaar.”

 

Foto David Lloyd

De clubroom is het hart van de nieuwe infrastructuur. “Ze is zorgvuldig ingericht om aan ieders wensen te voldoen. Je kunt er lekker eten in het restaurant of rustig werken in de businesszone, waar alleen volwassenen toegelaten zijn. Voor de kinderen is er niet alleen het programma ‘DL Kids’ maar zelfs een eigen zwembad. Kortom: alles wat heel het gezin nodig heeft om te sporten, te werken, te rusten en zich te amuseren is bij ons onder één dak verzameld. Verwarmde bedden, een relaxatiezone, ijskoude douches en een zwembad met hydromassage stimuleren je lichaam en brengen je geest tot rust.”

Tussen 164 en 239 euro

Wie lid wil worden, zal wel redelijk diep in de geldbeugel moeten tasten. Het maandelijkse lidgeld schommelt tussen de 164 en de 239 euro. Kinderen van 3 tot 15 jaar betalen 69 euro per maand en kinderen van 0 tot 2 jaar 12 euro.

“Het lidgeld is iets duurder dan in andere sportclubs maar je krijgt wel heel veel waar voor je geld. Als je maar één keer per maand komt, is het duur. Maar wie regelmatig komt, haalt het er zeker uit.”