Afbeelding1

UCLL-studenten openen tijdelijke zaak in hartje Leuven

LEUVEN - Negentien studenten Bedrijfsmanagement aan UCLL tonen dat ze van alle markten thuis zijn met niet een, maar vier pop-ups in de Bondgenotenlaan. Ze werken daarvoor samen met heel wat Leuvense leveranciers en ontwerpers.

De Bondgenotenlaan 119 in Leuven staat nog tot begin maart helemaal in het teken van designcreaties, lokale lekkernijen en exclusieve bloementhee. Laatstejaarsstudenten van UCLL openden in het najaar al enkele webshops, maar ontmoeten nu voor het eerst live hun klanten.

“Wie kan als twintigjarige zeggen dat ie een winkel heeft gerund op de Bondgenotenlaan”, vertelt Julie Vanstraelen, hoofdcoördinator hoger onderwijs bij Vlajo. “De studenten hebben dat allemaal super gedaan en het is fantastisch om hun groeiparcours te zien.”

De studentengroepen werken samen met heel wat Leuvense leveranciers en ontwerpers. “We willen onze eigen streek in de kijker zetten met onze productkeuze”, zegt student Thibeau De Becker. “We hebben bijvoorbeeld chocolade van een lokale chocolatier in Betekom, bieren uit het Aarschotse en Leuvense, speculaas en wafels van Scherpenheuvel en appelsap uit Herent.”