Picture1 Foto Belga

Pairi Daiza opent seizoen met imposante nieuwe ingang

Dierenpark Pairi Daiza, dat vanaf zaterdag de deuren opent voor het seizoen 2023, heeft vrijdag zijn nieuwe imposante ingang ingehuldigd. Dat gebeurde in aanwezigheid van de Gentse mede-eigenaar Marc Coucke en voorzitter en oprichter Eric Domb.

Voor de komende vier jaar heeft het park een investeringsplan van zowat 350 miljoen euro. De acht ‘werelden’ van het park moeten er twaalf worden en er wordt gebouwd aan een waterpark.

“De nieuwe ingang is veel meer dan een oplossing voor operationele problemen door onze hoge bezoekersaantallen”, zegt Domb. “Uiteraard kunnen we nu meer bezoekers tegelijk verwelkomen, met meer comfort en veiligheid.”

Pairi Daiza ontving vorig jaar 2,12 miljoen bezoekers, waarvan ruim een op de vijf uit Frankrijk. De accommodaties van het park haalden vorig jaar een bezettingsgraad van 90 procent.

In 2022 bood Pairi Daiza werk aan meer dan 550 mensen en kwamen bijna 900 studenten bijspringen. Dit jaar zal Pairi Daiza 600 mensen tewerkstellen en zullen bijna duizend studenten de teams helpen.