Inge Hegge en Bart Bauwens, samen met Katrien Dehandschutter en Kristof Swinnen. Inge Hegge en Bart Bauwens (iDNA), samen met Katrien Dehandschutter en Kristof Swinnen (Atrium.Green).

Ontwerpbureau iDNA wint prestigieuze designprijs

AARTSELAAR - De Henry van de Velde Award 2023, een prestigieuze designprijs, werd dit jaar gewonnen door ontwerpbureau iDNA. Met de uitwerking van het ontwerp voor het tuinconcept MiaCabana behaalden ze het goud in de categorie 'habitat'.

De Henry van de Velde Awards worden uitgereikt door Flanders DC, een organisatie voor creatieve ondernemers in Vlaanderen. Ze tonen en lauweren het werk van Vlaamse ontwerpers en bedrijven. Dit jaar was het tuinconcept van iDNA bij de genomineerden in de categorie Habitat.

LEES OOK. Tomorrowland bij de winnaars van de Henry van de Velde Awards voor design

iDNA is een ontwerpbureau dat al sinds 1999 voor zelfstandige ondernemers, kmo’s en grote bedrijven werkt. Industrieel ontwerper Bart Bauwens (59) en architecte Inge Hegge (50) zijn zaakvoerders van het bedrijf aan de Boomsesteenweg 12.

 

iDNA
Het winnend concept van iDNA.

In opdracht van tuin- en landschapsbureau Atrium.Green bv uit Sint-Niklaas perfectioneerden ze MiaCabana tot een volwaardig product. “Het gaat om een constructie die het midden houdt tussen een prieel en een pergola”, zeggen de zaakvoerders in koor. “MiaCabana is een samenvoeging van de Spaanse woorden Mia en Cabana wat dus ‘mijn hut’ is en staat voor een eigen stek in de tuin.”

LEES OOK. Anja Van Mensel en Bart Bauwens zetten hun Blind Date Bizz verder

De Henry van de Velde Award is de oudste en zowat de meest prestigieuze designprijs in België. Tijdens de prijsuitreiking in Bozar in Brussel maakte presentator Xavier Taveirne bekend dat zij uiteindelijk winnaar werden in een van de drie categorieën. Hun tuinconcept won in de categorie Habitat.