Leen Wouters van Studio Green Jack is foodstyliste, fotograaf, receptontwikkelaar en kok. Recent nog maakte de zaakvoerder vier kleine kookboekjes voor Piet Huysentruyt en ontwierp ze op vraag van het merk Imperial een eclair voor het WK voetbal.
“Ik wil graag mijn culinaire blog meer op de kaart zetten, waarin ik aan bekende Vlamingen vraag wat hun lievelingsgerecht is en waar ze wonen. Ik ga dan in die regio op zoek naar streekproducten en maak dat gerecht voor hen klaar”, vertelt Leen Wouters. “Daarnaast droom ik ervan om voor een culinair magazine werken.”
Foodfotografie
Leen wist de jury te overtuigen met focus en creativiteit, zo vertelt regionaal Unizo-directeur Elke Tielemans. “Leen bracht een sterke pitch, kon uitpakken met mooie omzetcijfers en overtuigde met haar ondernemingszin. In een sector die met heel wat uitdagingen geconfronteerd wordt, weet ze zich toe te leggen op de nichemarkt van foodfotografie en kan ze zich onderscheiden.”
“Het belang van starters voor onze economie mag niet onderschat worden”, onderstreept Tielemans. “Zij zorgen voor innovatie, creatieve ideeën en spelen in op nieuwe maatschappelijke trends.”
Leen Wouters volgt Valerie De Ketelaere van Bazaar Trottroir op en is daarmee de achtste provinciale ‘Starter van het jaar’. Op 23 februari wordt de nationale winnaar bekendgemaakt.