ensatec

Ensatec slaat de vleugels uit

Ensatec, het bedrijf dat in 2020 werd opgericht door Davy Breuls en Hans Nastasi, heeft onlangs zijn intrek genomen in een nieuw kantoor op Thor Park. Intussen werd een tweede vestiging opgestart om de markt in Oost- en West-Vlaanderen te gaan bedienen.

Ensatec is de afkorting van Energy Saving Technics. Ondernemers Davy Breuls en Hans Nastasi sprongen drie jaar geleden op de trein van de groene energie, en zien hun wagonnetjes snel vaart maken. Het team telt 6 voltijdse equivalenten en heeft inmiddels zo’n 150 projecten uitgevoerd in relighting, pv-installaties, batterij-opslag, enzovoort.

“Onze focus ligt op het bijstaan van bedrijven die inzetten op maatschappelijk verantwoord ondernemen”, vertelt Hans Nastasi. “Ze willen niet alleen op energie besparen voor het financiële voordeel, maar uit bekommernis voor de toekomst van onze planeet, hun CO2-uitstoot terugdringen. Met die doelstellingen voor ogen, werken we een plan op maat uit. En dat werkt. We willen trouwens ook graag zelf een duit in het zakje doen. Per ton CO2 die wordt bespaard, gaan we 1 boom planten. Zo krijgen we uiteindelijk een groot Ensatec-bos…”

Ensatec heeft door de groei een groter kantoor en magazijn in gebruik genomen. De hoofdzetel is voortaan in het Genkse Thor Park gevestigd (IncubaThor). “Daarnaast hebben we een tweede uitvalsbasis in Oost-Vlaanderen opgericht, zodat we filevrij onze klanten aan de westelijke kant van Brussel kunnen bedienen. Voor beide locaties zoeken we trouwens nog heel wat nieuwe medewerkers. De trein davert dus verder!”