NETEMOMENTJES Gedeputeerden Jan De Haes en Mireille Colson kwamen naar het kick-offmoment in Retie. Foto: AF

Ondernemers zetten hun schouders onder ‘Kleine Netemomentjes’

RETIE - De Kleine Netevallei krijgt er binnenkort, met de steun van vier ondernemers, maar liefst 35 attracties bij. Langs de Kempense rivier, van bij de bron in Retie en Dessel tot aan de monding in Lier, komen 35 ‘Kleine Netemomentjes’, die voor (dagjes)toeristen een snoer van belevingsvolle onthaalpunten zullen vormen.

In het Prinsenpark in Retie werden maandagmiddag grootse plannen onthuld voor de Kleine Netevallei. De komende maanden worden langsheen de rivier 35 ‘Kleine Netemomentjes’ gecreëerd. Daarvoor slaan verschillende partners de handen in elkaar, namelijk Provincie Antwerpen, Toerisme Provincie Antwerpen, Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete, elf gemeenten en vier ondernemers. Zij zullen, met de steun van Toerisme Vlaanderen, de komende twee jaar een snoer van belevingsvolle onthaalpunten inrichten met als doel bezoekers inspireren tot een meerdaagse vakantie vol Kempengevoel.

Via de 35 ‘Kleine Netemomentjes’ zullen (dagjes)toeristen hun eigen pad kunnen uitstippelen langs de rivier. Op de officiële bekendmaking van de 35 ‘Kleine Netemomentjes’ is het nog wachten, maar in het Prinsenpark in Retie komen bijvoorbeeld toegankelijke zitbanken, picknickplekken en tentinfrastructuur. Elders zullen bovendien belevingselementen worden toegevoegd.

Ook vier ondernemers zetten hun schouders onder het project. Zij zorgen onder meer voor servicepunten voor wandelaars. Daar wordt niet alleen info aangeboden maar ook lekkers uit de streek. De vier deelnemende ondernemingen zijn Bella Boule uit Lier, Hidrodoe en jeugdverblijf De Brink uit Herentals en Camping Houtum uit Kasterlee, waar een belevingspad zal komen rond het pompoenverleden van de gemeente.