Kaffefabrik – Valentijn Foto: Joren De Weerdt

Kaffefabrik steekt koffie in Valentijnsjasje: “Voor wie van Mechelen of Mechelaars houdt”

MECHELEN - Naar aanleiding van Valentijn steekt de Mechelse koffiebranderij Kaffefabrik haar 2800Kaffe in een nieuw tijdelijk jasje. Om het feest van de liefde te vieren, wordt de koffie omgedoopt tot 2800Love en werd een verpakking gemaakt met daarop een liefdevol gedicht van Philip Kerremans.

Er wordt wel eens gezegd dat liefde door de maag gaat en met de 2800Love-koffie van de Kaffefabrik mag je dat letterlijk nemen. “We geven onze 2800Kaffe even een nieuwe naam”, zegt Wouter Huyghe van de Kaffefabrik. “2800Love is een ode aan de prachtige stad Mechelen, waar we onze koffie branden en waarmee we onlosmakelijk verbonden zijn. Het is perfect voor wie van Mechelen houdt of voor Mechelaars die elkaar graag zien.”

Niet alleen de naam werd tijdelijk aangepast, ook de verpakking werd in een Valentijnsjasje gestoken. “Op het tijdelijke design van de verpakking pronkt een gedicht in het Mechels dialect. Dat is de specialiteit van Philip Kerremans”, zegt medezaakvoerder Kristof Merckx. “We vroegen hem om een gedicht te maken met de liefde, koffie en uiteraard Mechelen als thema’s. Het resultaat is terug te vinden op de tweehonderd zakjes 2800Love-koffie van 250 gram die verkocht worden.”

De tweehonderd zakjes 2800Love van de Kaffefabrik zijn te koop via de webshop of in enkele verkooppunten, zoals de supermarkt van Spar Merckx op de Brusselsesteenweg.

www.kaffefabrik.be