Modezaak Aura Foto: Marc Peeters

Moeder en dochter openen vernieuwde Aura: “Vriendinnen kwamen naar mij voor kledingadvies”

GROBBENDONK - Vlakbij het kruispunt De Lindekens in Bouwel (Grobbendonk) openen Gerda Bruynseels en Ellen Joris dit weekend hun vernieuwe modezaak Aura. Moeder en dochter gingen ruim zes geleden van start in Zandhoven en stilaan werd het tijd om uit te breiden. “We delen onze passie voor mode en ondernemen”, zegt dochter Ellen. “De nieuwe winkel in Grobbendonk is bijna dubbel zo groot.”

Er zijn raakpunten tussen de de oude en de nieuwe Aura. Zo liggen ze allebei in de buurt van een op-en afrit van de E313 en de winkel is dus vlot bereikbaar voor de klanten die van wat verder komen. De Lindekens is bovendien een kruispunt met heel wat passage. Ideaal om nieuwe klanten aan te trekken. De dames zijn geen onbekenden in Grobbendonk. De echtgenoot van Ellen runt wat verderop richting Nijlen de speeltuin De Kloek.

“De collectie die we in onze winkel aanbieden, kan je omschrijven als casual chic”, menen Gerda en Ellen. “Je kan bij ons iets kopen om te schitteren op een feest, maar als je andere combinaties maakt kan je het ook gewoon door week dragen. Omdat we in Grobbendonk meer ruimte hebben dan in Zandhoven, hebben we nieuwe merken binnen gehaald en ook het aanbod in maten is verruimd. Betaalbaarheid is voor ons ook heel belangrijk. ”

Touchscreen

Opvallend in de winkel is een groot touchscreen. Op dat scherm kan de webshop van de zaak bekeken worden en vlot kennis gemaakt met de volledige collectie. Aura is open van woensdag tot zaterdag van 10u tot 18u en op zondag van 12u tot 17u. “We gaan ons verkoopsteam lichtjes uitbreiden maar blijven zelf zeer aanwezig in de winkel”, klinkt het. “We blijven ook zelf de nieuwe collecties aankopen. Na zes jaar kennen we de smaak van ons vast cliënteel. Als we een kleedje zien weten we bijvoorbeeld al wie dat erg mooi gaat vinden”

De nieuwe winkel oogt ruim. In de kelder is een ruimte ingericht waar leveringen in ontvangst wordt genomen en waar kledij nog even wordt gecontroleerd en gestreken voor die naar de winkel verhuist. Verborgen voor het publiek maar handig voor de medewerkers is een systeem dat kledingsstukken, ophangen op kleergangers, automatisch naar vanuit de kelder naar boven takelt. Geen gesleep met kledij over de trap dus. “Dit met heel veel dank aan onze papa die gouden handen heeft om zo’n technische hoogstandjes te realiseren”, zegt Ellen.

Pand in Zandhoven

Aura beschikt over een ruime parking achter de zaak. Voorlopig kan er ook nog even geparkeerd worden op het perceel links van de winkel. Daar wordt later dit jaar door dezelfde familie een woonproject gerealiseerd met een horecazaak op de gelijkvloerse verdieping. Aura in Zandhoven sluit de deuren. Het pand staat te koop.