2-beelden – 2023-01-18T191516.868

Elements Development start met nieuwbouwproject Kwarts in Lier

LIER - Elements Development uit Lier mag in de Sterrenstraat 33 appartementen en twee ruimtes voor kantoor, diensten en vrije beroepen bouwen. Het nieuwbouwproject Kwarts zou in het najaar van 2025 klaar moeten zijn. De verkoop start eind volgende maand.

Dit woonproject situeert zich in een binnengebied, uitkomend op de Sterrenstraat en grenzend aan de tuinen van Sterrenstraat, Maanstraat en Eeuwfeestlaan. De vastgoedontwikkelaar mag hiervoor de woning met huisnummer 52 slopen. Eerder werd het bedrijfsgebouw op huisnummers 54-56 (de vroegere papier- en kartonfabriek Nv Century) al gesloopt. In de plaats komen twee woonblokken die op de gelijkvloerse verdieping met elkaar verbonden zijn.

 

Nieuwbouwproject Kwarts
Het bedrijfsgebouw op de nummers 54-56 is ondertussen gesloopt. © Chris Van Rompaey

“Het eerste woonblok bevindt zich aan de zijde van de Sterrenstraat en telt vier bouwlagen met een plat dak. Het tweede woonblok staat er haaks op. Het gaat om appartementen met één, twee en drie slaapkamers. Ondergronds richten we 37 autostaanplaatsen in, toegankelijk via een autolift die zich aan de zijde van de Sterrenstraat bevindt. In de kelder kun je 86 fietsen stallen, buiten nog eens twintig. We voorzien in één deelwagen”, zegt medevennoot Thomas Van Hemelen.

 

Nieuwbouwproject Kwarts
De voorzijde, aan de Sterrenstraat. © Elements Development

“De compactere appartementen zijn ideaal voor starters en investeerders. Voor wie meer houdt van rust, groen en privacy ontwikkelen we een prachtig binnengebied. Daar vind je ruime appartementen met private tuinen op de gelijkvloerse verdieping alsook luxueuze penthouses. Alle appartementen beschikken over ruime, goed georiënteerde terrassen. In het binnengebied creëren we eveneens een ruim, gemeenschappelijk park.”

Nieuwbouwproject Kwarts
© Elements Development

“Met dit nieuwbouwproject maken we van een stadskanker een duurzame woonproject. Het gaat namelijk over een brownfield dat we nu volop aan het saneren zijn. Als alles volgens plan verloopt, beginnen we na de zomer te bouwen. Twee jaar later zijn de appartementen dan klaar om in te wonen”, zegt Thomas Van Hemelen.