Picture1 Foto EMA/RR

Afbraak ‘Bij Jeanne Trul’ gestart, één handelspand heeft al een bestemming

ARENDONK - Op de Vrijheid in Arendonk zijn de voorbereidende werken gestart voor de afbraak van café Marnuel, in de volksmond bekend als ‘Bij Jeanne Trul’. “Eerst worden alle gebouwen op het terrein ontruimd en gestript. Pas daarna kunnen de echte sloopwerken beginnen”, zegt Luc Thollebeek van Royalton Projects.

Eerder was op de website van de gemeente Arendonk aangekondigd dat de kranen en bulldozers al op maandag 16 januari ter plaatse kwamen. Zo zou er gedurende twee dagen geen verkeer mogelijk zijn in park Deroissart en mochten er ook geen auto’s parkeren. “Zoals de planning nu is opgemaakt, komen de grote sloopmachines pas in de week van 6 februari naar Arendonk”, bevestigt projectontwikkelaar Luc Thollebeek.

Behalve het café van ‘Jeanne Trul’ worden ook de achterliggende feestzaal en taverne De Gouden Arend gesloopt. Uit het puin verrijst later een nieuw woon- en winkelcomplex van 41 luxeappartementen en 5 handelszaken.

Kerstmis 2024

Meer dan de helft van de woningen in Residentie Wildeman, genoemd naar de vroegere feestzaal op het terrein, is al verkocht. Ook één handelspand op het binnenplein heeft al een bestemming: als kapsalon. Voor de twee ruimtes aan de voorkant, recht tegenover de kerk op de Vrijheid, zijn er nog geen kandidaten. De projectontwikkelaar mikt daarvoor in de eerste plaats op de horeca. Het streefdoel is dat de eerste bewoners tegen Kerstmis 2024 hun intrek kunnen nemen in hun nieuwe woonst.