De naam Bistro Louis doet om de een of andere reden een beetje denken aan Brasserie Marie, de horecazaak langs de N13 in Grobbendonk die vorig jaar de deur heeft gesloten.
“Brasserie Marie is inderdaad ruim 11 jaar mijn zaak geweest”, vertelt Vanswijgenhoven. “Daar was plaats voor 85 mensen maar zeker na de coronacrisis werd het steeds moeilijker om de zaak draaiende te houden. Ook het aantrekken van personeel was een probleem. We hebben dan een tijdje op een lager pitje gedraaid, maar ook dat werd moeilijk. Vandaar de beslissing om de handdoek te gooien.”
Naast de rotonde in de Boudewijnstraat vond Dennis een nieuwe uitdaging in de voormalige horecazaak Heerlyckheid. “De zaak was al even gesloten, maar paste perfect in mijn droom om een kleine, gezellige en eerlijke horecazaak te kunnen runnen. Hier is plaats voor maximaal 20 mensen. Daarvoor zijn er minder medewerkers nodig. Het is me overigens al opgevallen dat je voor een zaak in het centrum veel vlotter studenten en flexi-medewerkers vindt dan wanneer je wat meer afgelegen zit.”
Bistro Louis opende net voor kerstmis, het interieur van de zaak kreeg een opfrisbeurt. Bereidingen met kreeft stonden bovenaan op het visitekaartje van Brasserie Marie en hetzelfde geldt voor Bistro Louis. “Het is een bijzonder product om mee te werken en zoveel mogelijkheden om kreeft te eten zijn er in de Kempen niet.” Louis verwijst overigens niet naar een bestaande persoon. “Het leek me gewoon een naam die het wel goed kan doen.”