In oktober 2015, acht jaar terug, zwaaiden de deuren open van de eerste Bavet in Gent. Intussen hebben liefhebbers van spaghetti bolognese en vegetarische pasta keuze uit zestien restaurants verspreid over heel België.
De afgelopen drie jaar waren uitdagend voor de horeca, en dus ook voor Peter Van Praet. Eind vorig jaar heeft hij afscheid genomen van zijn geesteskind. Vanuit een oprecht gevoel, zo omschrijft hij het zelf. “Ik ga altijd met veel passie terugkijken op mijn periode bij Bavet”, zegt hij zelf. “We hebben de coronaperiode goed overleefd, en nu is het project klaar voor internationale expansie. Dat ligt momenteel buiten mijn mogelijkheden, vond ik zelf.”
Vijftiger met ervaring
Peter Van Praet wordt nu als CEO opgevolgd door Mike Thumas. Zijn voorouders maakten naam met de Leuvense conservenfabriek Marie Thumas, maar zelf verdiende hij zijn strepen bij Intersport, Ikea en het Franse modelabel IKKS. “Vorig jaar ben ik vijftig geworden en dat geeft zin naar nieuwe uitdagingen”, vertelt Thumas. “Ons eerste gesprek vond plaats bijna een jaar geleden tijdens een ontbijt in Gent om 7 uur ’s ochtends. Dat gaf direct een klik. Ik heb eerst de tijd genomen om de verschillende restaurants van Bavet te bezoeken en een aantal shiften mee te draaien in de keuken en achter de bar.”
“In mijn vorige job had ik soms het gevoel wat vanuit een ivoren toren te werken”, bekent Thumas. “Daarom vond ik het belangrijk om te kijken hoe onze medewerkers functioneren en omgaan met klanten. Nu nog steeds ga ik elke week eten in een van onze restaurants, vaak op maandag of dinsdag naar aanleiding van een meeting.”
foto: Peter Van Praet (l) (foto Mediahuis)