Afbeelding1 Jolien in haar winkel. Foto svov

Jolien opent boetiek met eigen ontworpen en gemaakte baby- en kinderkledij

DENDERMONDE - Jolien Claeyé (29) opende op de Sint-Gillislaan in Sint-Gillis (Dendermonde) de boetiek Made by Jolien. In de winkel verkoopt ze haar eigen creaties: kleren voor baby’s en jonge kinderen.

Ze verkocht haar kleren al aan webshops en andere winkels, nu heeft Jolien Claeyé een eigen boetiek geopend. “Ik heb het ontwerpen en maken van kledij mezelf aangeleerd”, zegt ze. “Het begon als hobby, omdat ik een origineel cadeau wilde afgeven aan mijn nichtje enkele jaren geleden. En intussen is het uitgegroeid tot een fulltime job. Anderhalf jaar geleden werd mijn dochter geboren en toen besloot ik de poging te wagen om ervan te leven.”

c“Ik kreeg goede feedback van de mensen en nu lokaal shoppen in de lift zit, kon ik niet achterblijven. Ik verkoop aan webshops over de hele wereld, maar het is ook leuk om persoonlijk contact te hebben en van de mensen zelf te horen wat ze ervan vinden. Want wat ik maak is uiteraard Belgisch en handgemaakt.”

Duurzame stoffen

“Ik verhuisde mijn atelier naar de ruimte achter de winkel”, gaat Jolien verder. “Het verschil probeer ik te maken met de stoffen en de prints die ik aanschaf. Mijn kleren situeren zich in de aardetinten en daar zal ik niet van afwijken. Ze worden gemaakt uit duurzame stoffen. Ik verkoop kledij voor kinderen vanaf de geboorte tot de leeftijd van zes jaar. Onesies, broekjes, rokjes, gilets, voor koude en voor warmere dagen, ik heb het allemaal.”