Lecot_Depot_07_aangepast

Nieuwbouw voor Lecot in Maaseik

Lecot, de gekende vakhandel voor bouwprofessionals, heeft een gloednieuw afhaalmagazijn toegevoegd aan zijn hoofdkwartier in Maaseik. Naar een ontwerp van Architectuur Depot werd het nieuwe bedrijfsgebouw langs de ring op 7 maanden tijd gerealiseerd door aannemer Mathieu Gijbels.

Lecot, in de regio Maaseik nog gekend als Raedschelders, is een groothandel gespecialiseerd in gereedschappen, machines en bevestigingstechniek voor de bouwsector. Het bedrijf telt naast de lokale vestiging nog 74 andere afhaalmagazijnen verspreid over heel België en 4 in Nederland.

De logistieke centra bevinden zich in Kortrijk en Maaseik. Maar het verouderde afhaalmagazijn langs de Diestersesteenweg in Maaseik voldeed niet langer aan de normen, en daarom werd op het industrieterrein Renkoven een splinternieuw gebouw toegevoegd. “Door onze handels- en logistieke activiteiten te centraliseren op één locatie, zijn we makkelijker bereikbaar voor onze klanten”, vertelt Eddy Evens, COO bij Lecot. “We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om een nieuwbouw op te trekken met de nodige uitstraling, die het merk Lecot versterkt.”

Het ontwerp werd toevertrouwd aan Architectuur Depot, de uitvoering was een kolfje naar de hand van bouwbedrijf Mathieu Gijbels. In 7 maanden tijd werd het project gerealiseerd. Maandag vond de feestelijke opening van het nieuwe afhaalmagazijn plaats.