Malysse Steven 23

Steven Malysse schrijft geschiedenis met 1 miljoen bezoekers voor zijn entertainment center O’Learys

WEVELGEM - Inmiddels zes jaar terug begon Steven Malysse aan een gedurfd ondernemersavontuur. Hij verkreeg voor België de licentie voor de bouw van een eerste O'Learys multi-entertainment center. De West-Vlaming opteerde voor Gent. De resultaten zijn - we wikken onze woorden - verbluffend en verdienen alle lof.    

Binnenkort komt de 1 miljoenste bezoeker over de vloer bij O’Learys, dat gevestigd is in Dok Noord in Gent. He entertainment center dat gerund wordt en eigendom is van Steven Malysse, kent zijn gelijke niet in ons land. Het concept berust op een internationaal beproefde formule ‘made in Scandinavia’. Karaoke, bowling (18 banen), gaming, poolen, en wat al niet meer, het kan allemaal bij O’Learys. In de zaak die liefst 4.000 vierkante meter beslaat, hangen ook eventjes 120 tv-schermen om sportevents, zoals recent met het WK Voetbal in Qatar, te volgen.

Breed publiek

De bereikte doelgroep is erg veelzijdig en verklaart deels het succes: jongeren komen er gretig op af, maar het is evenzeer een aantrekkingspool voor familiefeesten, vrijgezellenparty’s of bedrijfsincentives. Naast het ruime aanbod aan ontspanningsmogelijkheden wordt ook de innerlijke mens verwend met een goede keuken. De voorbije maand december was volgen Steven Malysse de beste maand ooit met maar liefst 30.000 bezoekers, die op 4 weken tijd 5.500 hamburgers soldaat maakten en samen 58.000 drankjes consumeerden. “Wij leggen de lat inzake kwaliteit en beleving zeer hoog, want we willen uniek zijn”, aldus nog Malysse.

Steven Malysse (47) heeft het ondernemerschap van thuis uit met de paplepel binnen gekregen. Vandaag runt hij de zaak samen met Jurgen Staels en met Delphine Rigole. Gezien het gigantische succes van de site in Gent, wordt nu ook verder gedacht. Dit jaar nog hoopt Malysse een gelijkaardige site te openen in Hasselt. De werken gaan binnenkort van start, en er wordt 3 miljoen euro gepompt in de Limburgse vestiging. Er wordt naar de toekomst toe ook nog op andere, maar niet nader genoemde, steden gemikt.