De KoekKoek Foto: BERT DE DEKEN

Verbouwingswerken Turnhoutse Brasserie De Koekoek gaan deze zomer van start

TURNHOUT - Speeltuin en brasserie De Koekoek aan de Turnhoutse ring biedt al meer dan een jaar een troosteloze aanblik. Deze zomer moeten de verbouwingen tot een sportcentrum met padelvelden eindelijk beginnen.

De speeltoestellen staan er maar triestig bij, het onkruid schiet tussen de terrastegels omhoog en ook het luifeltje boven de ingang heeft betere tijden gekend. Het hart breekt van wie vroeger heerlijke zomers beleefde in speeltuin De Koekoek, aan het kruispunt van de ring en de Steenweg op Merksplas. Zaakvoerder Chris Stroobants en Frederik Darmont van Padel 360 wilden er vorig jaar een sportcentrum met mogelijkheden voor padellers en beachvolleyballers openen. Uitstel blijkt in deze echter geen afstel.

“We zijn momenteel ons businessplan tot in het detail aan het uitwerken”, vertelt Frederik Darmont. “Dat vraagt veel opzoekwerk en dus veel tijd. Maar we willen waarmaken wat we beloven. Onze omgevingsvergunning is enkele maanden geleden al goedgekeurd. Zodra we met de bank onze budgetten afgeklopt hebben, kunnen we van start gaan.”

Padel, pickleball en spikeball

Het concept staat nog steeds overeind. De speeltuin en het grasveld van de buitenspeeltuin blijven grotendeels behouden. “Er komen acht padelvelden en twee voor pickleball, momenteel de snelst groeiende sport in de Verenigde Staten. Het lijkt op padel maar de drempel om in te stappen is nog lager. We gaan het trouwens ook introduceren in onze club aan het kanaal in Turnhout. Verder komen er drie beachvolleyterreinen die ook geschikt zijn voor beachtennis. De Koekoek wordt bovendien de vaste locatie voor een nieuwe spikeballclub (balsport met een trampoline, red.).”

Het bekende hoofdgebouw wordt zowel van binnen als van buiten vernieuwd en zal een sportbar huisvesten. “Het bijgebouw gebruiken we voorlopig als opbergruimte. In een tweede fase krijgt het een nieuwe invulling. We doen voorlopig niets aan de staat van het terrein omdat dat geen zin heeft. Voor de heropening hebben we nog geen datum geprikt. We willen alles stap per stap doen zodat het zeker in orde is. Hopelijk kunnen we deze zomer beginnen met de bouw, die een vijftal maanden zal duren.”