Afbeelding1

Aalternaar Dimi Van Den Bussche moet zijn schoonheidskliniek sluiten

AALTER - Dimi Van Den Bussche (31) heeft geen gemakkelijke periode achter de rug. In augustus 2020 opende hij met trots zijn Derma Clear Clinic in Aalter, maar twee stevige crisissen, enkele onbetrouwbare zakenpartners en wat menselijke fouten dwongen hem uiteindelijk de deuren te sluiten.

Dimi wil zijn verhaal delen omdat hij andere ondernemers, die de gevolgen van de crisis hard voelen, een hart onder de riem wil steken.

Voor de schoonheidskliniek had Dimi een job in de interieursector, maar toen corona het leven in ons land overnam, besloot hij iets nieuw te beginnen. “Ik wou iets nuttig doen, iets ondernemen in de plaats van mij de hele tijd van de zetel naar het bed te verplaatsen”, aldus Dimi. Dus startte hij Derma Clear Clinic in 2020.

In het begin ging de bal snel aan het rollen. Dimi had verschillende mensen waarmee hij kon samenwerken en een goed cliënteel, met bekende koppen en Veronique De Kock als gezicht van de zaak. Maar al snel kwam de jonge ondernemer erachter dat de beautysector geen rozengeur en maneschijn is.

“Het is een harde wereld, eentje waar ik niet op voorbereid was. Ik kan mijn mannetje staan, maar ik ben opgegroeid in een gezin waar eerlijkheid voorop staat”, gaat Dimi verder. “In die wereld wordt elkaar niets gegund en heerst er enorm veel jaloezie. Ik had het daar heel moeilijk mee.”

Onvermijdelijke sluiting

Na lang knokken heeft Dimi besloten om na 2,5 jaar te stoppen met de zaak. “En dat was zwaar om toe te geven”, zegt hij. “Ik ben een doorzetter. Dat zit in mijn karakter, maar ik heb alles geprobeerd en het is me uiteindelijk niet gelukt om er nog bovenop te geraken.”

Een combinatie van factoren hebben ervoor gezorgd dat Dimi niet met de zaak kon verdergaan. “De crisis heeft zonder twijfel zijn effect gehad. Mensen besparen sneller op een afspraak in een schoonheidskliniek, want het is geen essentiële sector”, zegt Dimi.

Maar hij beseft dat hij zelf ook fouten heeft gemaakt. “Ik kwam als jonge ondernemer in een wereld terecht die ik totaal niet kende en liep soms te hard van stapel”, vertelt de ondernemer. “Maar dat zijn levenslessen die ik meeneem voor in de toekomst.”