Bar Bulot maakt deel uit van de Hertog Jan Restaurant Group van het duo De Mangeleer-Boudens. Bar Bulot werd opgestart als pop-up in 2019 in de witte villa in Sint-Kruis. Nu verhuist Bar Bulot naar de boerderij waar Hertog-Jan vroeger was gehuisvest. Hertog-Jan heropende in 2021 in de Botanic Sanctuary in Antwerpen waar het ondertussen ook al twee Michelinsterren behaalde. Maxime Depreitere, de restaurant manager, is ook vennoot van Bar Bulot in Zedelgem.
De krijtlijnen van de Bar Bulot-filosofie liggen vast: eigentijdse versies van grote klassieke bereidingen, met af en toe een knipoog uit het grote innovatieboek van chef Gert De Mangeleer. Er zijn twee menuformules: Petit Bulot en Grand Bulot, en met de regelmaat van de klok kan men er terecht voor gelimiteerde seizoensgerechten, speciale menu’s en sfeervolle muzikale intermezzi.
Supervisie
In Bar Bulot Zedelgem, komen de gerechten uit een splinternieuwe keuken. Voor het inrichten van de nieuwe keuken zocht de Hertog Jan Restaurant Group partners en toeleveranciers met dezelfde klantgerichte filosofie. Het restaurant in Zedelgem zal, onder supervisie van De Mangeleer, geleid worden door chef-kok Destin Cannaert en Maxime Depreitere, restaurant manager en medevennoot die al meer dan tien jaar werkzaam is bij de groep. De Bar Bulot-aanpak ging de voorbije jaren niet onopgemerkt voorbij. Bar Bulot Brugge ontving een Michelinster en werd brasserie van het jaar volgens Gault Millau.