DartsCorner Foto: Joren De Weerdt

DG Wheels en DartsCorner groeperen assortiment in Heist-op-den-Berg

HEIST-OP-DEN-BERG - KESSEL - Zaakvoerders Ken Dierckx en Glenn Goyvaerts van DG Wheels en DartsCorner in Heist-op-den-Berg en Kessel (Nijlen) voerden de voorbije weken ingrijpende veranderingen door in hun zaken. Het volledige assortiment aan fietsen, scooters, motoren én dartsmateriaal is intussen verhuisd naar hun winkel op de Liersesteenweg in Heist-op-den-Berg. Van hun Kesselse zaak maken ze nog dit jaar een dartszaal.

Hoewel onze noorderbuur Michael van Gerwen de WK-droom van onze landgenoot Dimitri Van den Bergh maandag aan diggelen gooide in Londen, heeft het rijzende succes van het Belgische darts volgens Glenn Goyvaerts nog steeds een voelbare impact op de interesse in de sport. “Van zodra het op tv is gekomen, is de belangstelling ontploft”, zegt hij. “Ook corona heeft een impact gehad. Iedereen begon thuis wel een pijltje te gooien. Het hoeft zeker geen dure hobby te zijn en je kunt het met je hele gezin spelen. Het bekoort alle leeftijden.”

 

Begin vorig jaar openden Glenn en Ken hun DartsCorner in het Kesselse filiaal van hun fietsen- en motorzaak DG Wheels. “Het dartsmateriaal liep daar als een trein. Het is niet meer gestopt”, zegt Glenn. “Maar goede techniekers voor onze fiets- en motorwerkplaats zijn heel moeilijk te vinden. Daarom beslisten we om het hele assortiment van DG Wheels en DartsCorner naar Heist-op-den-Berg te verhuizen. Nu Ken en ikzelf samen op dezelfde locatie werken, kunnen we het makkelijker opvangen als er iemand ziek valt of afwezig is.”

Plezante toernooitjes

In de Kesselse zaak kun je intussen geen fietsen, brommers of dartspijltjes meer gaan kopen. Vaste klanten kunnen er hun fiets of motor nog wel binnenbrengen. Glenn neemt ze dan mee naar Heist voor nazicht. Er staat ook nog een voorraad aan tweewielers die er voorlopig in Heist niet meer bij past wegens vol. “In de winter ligt de verkoop van fietsen en brommers natuurlijk wat stil, maar over een maand of drie denken we de voorraad wel verhuisd te hebben”, legt Glenn uit. “We gaan de Kesselse winkel dan ombouwen tot een locatie voor dartstoernooien. Op wat schilderwerk na, zijn daar geen ingrijpende werken voor nodig. De dartsblokken hoeven we maar uit onze voorraad te pakken.”

 

Op de benedenverdieping van de voormalige winkel komen tien van zulke blokken te hangen. “We gaan de zaal dan verhuren en gaan ook wel toernooitjes organiseren voor de kleinere hobbyist”, legt Glenn uit. “Daar is veel vraag naar, want op de grotere toernooien komen natuurlijk ook de grote namen af. Iemand die niet slecht smijt, maar niet op dat topniveau zit, kan vaak al na een paar pijltjes inpakken en weer naar huis vertrekken. Dan zakt de moed je natuurlijk snel in de schoenen en is de fun er rap af. Als je eens een A en een B ronde kunt spelen en misschien zelfs eens een toernooitje kunt winnen, dan blijft het plezant.”

Postzegels

Een concrete openingsdatum voor de nieuwe dartszaal ligt nog niet vast. “Bij mijn weten is een locatie zoals deze wel vrij uniek in de streek”, zegt Glenn. “Iedereen is erg enthousiast over het idee. Ook de reacties op onze nieuwe DartsCorner in Heist-op-den-Berg zijn heel positief. De winkel is zelfs nog wat groter kunnen worden dan die in Kessel.”

 

Wie met darts wil beginnen, heeft volgens Glenn voor 150 euro al een zeer kwalitatief setje. Ook wie het grootser of professioneler ziet, wordt in de zaak vakkundig voortgeholpen. “Er komen geregeld echte fans en verzamelaars langs”, zegt Glenn. “Sommigen willen echt alles van één bepaalde speler, van de pijltjes tot de truitjes. Ze staan hier als eerste als ze weten dat er een nieuwe pijl uitkomt. Flights (de aerodynamische vinnetjes achteraan de dartspijl, red.) worden zelfs bijna verzameld alsof het postzegels zijn.”