Afbeelding7 Foto vkk

Laila treedt in de voetsporen van haar vader met eigen naaiwinkel

BRUSSEL, KORTRIJK - Naaiwinkels zijn schaars, ook in Kortrijk. Laila Bouzalmad (45) opent daarom l’Atelier in de Beheerstraat. Ze weet waar ze aan begint. “Ik heb 20 jaar ervaring in de winkel van mijn vader in Brussel.”

Haar vader had sinds 1986 La Caverne d’ Ali Baba in de Blaasstraat in Brussel, niet ver van het Vossenplein. Toen hij met pensioen ging, zette zijn dochter Laila Bouzalmad (45) de zaak verder. Ze woont al twintig jaar in Kortrijk, maar spoorde naar Brussel om haar vader bij te staan en ondertussen het vak te leren. Nu opent ze haar eigen zaak in de Beheerstraat in Kortrijk.

“Kortrijk is al langer mijn habitat”, zegt Bouzalmad. “Ik werkte hier eerst in dienstverband, maar ging mijn vader helpen in Brussel zodra het kon. Ik schoolde me bij en leerde alles over de kunst van het naaien. Toen mijn vader met pensioen ging, zette ik zijn zaak in Brussel verder. Ondertussen is hij gestorven.”

20 jaar ervaring

Bouzalmad besloot de zaak van haar vader te sluiten en een nieuwe zaak te openen in haar woonplaats. “Het pand in de Beheerstraat 60 in Kortrijk stond te huur en ik dacht er al langer over na om in Kortrijk iets gelijkaardigs op te starten. Brussel is almaar moeilijker bereikbaar en aangezien ik in Kortrijk woon, kon ik zo dichter bij huis aan het werk gaan. Veel concurrentie is er in Kortrijk trouwens niet. Die lacune probeer ik op te vullen.”

Alles wat met naaien, breien en borduren te maken heeft, is Laila haar ding. “Ik heb twintig jaar vakmanschap te bieden. In Kortrijk heet mijn zaak L’ Atelier. Het woord zegt voldoende. Ik doe alle retouches aan kledij, maar heb ook alle gerief in huis voor wie zelf aan de slag wil gaan. In deze tijden moet er een markt zijn voor wat ik beoog. Door mijn ervaring in Brussel start ik in Kortrijk niet vanaf nul en kan ik iedereen in een oogwenk helpen. Het enige wat ik niet doe, is de confectie van kledij. Gordijnen maken doe ik wel.”