De Vierklaver Foto: Ward Bosmans

Nieuwe uitbaters van De Vierklaver blijven trouw aan het concept

PUURS - Op 18 december sloten Leo (69) en Linda (65) na 18 jaar de deuren van café De Vierklaver in het centrum van Puurs. Woensdag waren ze de eerste klanten van de nieuwe uitbaters van De Vierklaver. Buiten een kleine opfrissingsbeurt van het interieur hebben de nieuwe zaakvoerders, Mathy Mampaey (34) en Sander De Cock (40), niets veranderd aan het populaire café.

Voor Mathy en Sander is het meteen hun tweede zaak. Sinds een aantal jaren zijn ze ook de uitbaters van het Fortcafé Batterie in Liezele. “We kennen mekaar al heel lang. We hebben een gezamenlijk verleden in jeugdhuis Jazaki in Puurs waar we allebei in het bestuur zaten. Sander is kok van opleiding en ik ben quality engineer. Daarnaast heb ik ook een passie voor bieren. Het idee om samen iets te doen in de horeca bestond al langer. Vijf jaar terug kregen we de gelegenheid om Fortcafé De Batterie in Liezele te gaan uitbaten. Vorig jaar kregen we dan de vraag van de vroegere uitbaters, Leo en Linda, of we geïnteresseerd waren om hun zaak over te nemen. We hebben even getwijfeld maar uiteindelijk hebben we toch beslist om de sprong te wagen. Vandaag waren Leo en Linda trouwens onze eerste klanten”, zegt Mathy.

LEES OOK. Leo en Linda nemen na ruim 18 jaar afscheid van Café De Vierklaver

 

De nieuwe uitbaters willen in De Vierklaver ook voldoen aan een aantal vragen van hun klanten in Liezele. “We kregen vaan de vraag naar kleine en middelgrote vergaderzalen. Die hebben we in Liezele niet. Hier hebben we die mogelijkheid wel op de eerste verdieping. Wellicht tegen maart zal alles klaar zijn om hier te vergaderen. We hebben een capaciteit tot 40 à 50 mensen.

 

Aan het concept van gezellig dorpscafé willen Sander en Mathy niets veranderen. “De Vierklaver blijft zoals hij was. We hebben de muren een nieuw likje verf gegeven, nieuwe gordijnen gehangen, wat extra decoratie voorzien en een televisietoestel geplaatst zodat onze klanten sportwedstrijden kunnen volgen. Omdat veel jongeren ons nog kennen van bij Jazaki hopen we misschien ’s avonds ook een wat jonger publiek aan te trekken. Maar we hebben nu al een divers publiek. Er zijn ook enkele verenigingen die hier hun lokaal hebben, maar die moeten we nog ontmoeten. Het is ook de bedoeling dat Sander of ikzelf hier dagelijks aanwezig zijn.”

De vorige uitbaters, Leo en Linda gaan een beetje profiteren van het leven. “Maar we gaan niet tussen onze vier muren blijven zitten. Als het nodig is, zullen we op drukke momenten graag een handje komen toesteken”, klinkt het.

Café De Vierklaver in de Hoogstraat in Puurs is alle dagen – behalve maandag – open vanaf 10 uur. Op donderdag vanaf 8 uur omdat er dan Markt is in het centrum van Puurs.