rechtbank

Faillissementen in horeca, bouw en landbouwsector

TURNHOUT - De horecasector deelt opnieuw in de klappen in de reeks faillissementen die dinsdag door de ondernemingsrechtbank Antwerpen, afdeling Turnhout, werden uitgesproken. Zo is aan de Grote Baan in Ravels het café Rio Ravels na het neerleggen van de boeken bankroet verklaard. De zaak is nu in handen van curator Marc Bruurs.

De bv Bistro La Grande Bouffe, met administratieve zetel in de Molenstraat in Herenthout is eveneens failliet op bekentenis. Ook de zaakvoerder Deborah De Baene ging in faling. An Notelteirs treedt op als curator. De bv Beautiful Biz baatte een café uit aan de Dreef in Meerle (Hoogstraten). De boeken werden neergelegd. De curator is Mark Bruurs.

In de Steegstraat in Balen valt het doek over de bv Venezia. De onderneming vervaardigde consumptie-ijs. Bestuurder Robby Bleux gooide zelf de handdoek in de ring. Eef Stessens treedt op als curator.

Ook de bouwsector is getroffen. De cv Bouwwerken Nys, Zavelbosstraat in Laakdal, tekende voor algemene bouwwerken. De boeken werden neergelegd, de curator is Senne Draulans. De BV Weldelec, Logen in Geel, was actief als metaalbewerker. De onderneming werd gedagvaard. De curator is Silvie Sterckx. Laswerken bv Hufkens-Sirek, Berkebossenlaan in Mol was actief in dezelfde sector en werd eveneens gedagvaard. Dit dossier is in handen van Eef Stessens.

Een opvallende naam in het lijstje is de bv Quirynen Energy Farming, producent van elektriciteit gevestigd aan Koekhoven in Merkplas. De onderneming werd gedagvaard. De firma staat voor een circulaire landbouw maar werd begin 2021 even genoemd in een internationaal onderzoek naar mestfraude. De curatoren Jean De Chaffoy en Luc Plessers mogen de knoop ontwarren.

De cv Service Management Solution, Grote Baan in Ravels was actief in de IT-sector. Ook zaakvoerder Si Berrehili uit Londerzeel is failliet na dagvaarding. Mark Bruurs volgt het dossier verder op. De bv De Meerman, Astridlaan in Vosselaar tekende voor het verpakken van goederen. De faling volgde na dagvaarding. De curator is Katty Somers.

De bv Keysers, Kampheidelaan in Turnhout, was een detailhandel in tabaksproducten. Het gaat om een faling na dagvaarding, de curator is Ronny Ceusters. De bv Foodfocus, Patersstraat in Turnhout, was handelsbemiddelaar. Opnieuw gaat het om een faling na dagvaarding en is Ronny Ceusters de curator.

De bv I&O Assistance, Pieter De Nefstraat in Turnhout, tekende voor goederenvervoer over de weg. De firma werd gedagvaard. De curator is Geert Naulaerts. In Olen is Jan Bellens failliet als zaakvoerder van B&VH een bureau voor Nijverheidsstudies. De curatoren zijn Paul Van Rompaey en Nielsn Feytons.

De bv KKF, Ezaart in Mol, was actief in de ontspanningssector. De boeken werden neergelegd. De curatoren zijn Rudi Van Gompel en Tom Robeyns.