De broers Peter en Dieter Vyncke plantten de eerste wijnstokken aan in 2011. Dat gebeurde destijds naast de fabriek en het hoofdkwartier van de Vynkes in Harelbeke. Vier jaar later (2015) startte het bedrijf met de eerste productie van hun wijn, in samenwerking met Wijngoed Monteberg van Edward Six. Als de Vynckes iets doen, dan willen ze het goed doen. Bodemonderzoek leerde dat de gronden geschikt waren voor wijnranken.
In april 2021 werd de bestaande wijngaard nog uitgebreid met 430 pinot noir druivenstokken. In de beste Vyncke-traditie werden de druivenstokken aangeplant door de werknemers van Vyncke, in samenwerking met de medewerkers van maatwerkbedrijf Waak en met Peter en Dieter Vyncke als behulpzame tandem. Met de huiswijn mikt het bedrijf op een jaarlijkse opbrengst van gemiddeld 2.500 flessen mousserende wijn, ‘Oosterluys Charming bubbles’. De wijn wordt enkel gebruikt voor interne ontvangsten en events. Maar, wie weet, komt daar nu misschien wel verandering in?
foto: Dieter Vyncke (archief Mediahuis)