Complex B Foto: Guy Delforge

Studio Klein-Brabant neemt Complex B in handen

BORNEM - Studio Klein-Brabant neemt de coördinatie op zich van de renovatiewerken in Complex B, het vroegere jeugdhuis Kadee in het Breeven. Dat maakte het gemeentebestuur vandaag bekend.

“Hoe Complex B er in de toekomst gaat uitzien, weten we nog niet precies”, klinkt het bij het gemeentebestuur, “maar we hebben wel al kijk op de mogelijkheden. Het gebouw krijgt een plaats binnen een mooi geheel. Er werd duidelijk aangegeven dat dit past in een groen kader, met aandacht voor het nieuwe skatepark en een grote fietsenstalling.”

 

“Het gebouw werd opgedeeld in verschillende ruimten, al kunnen deze multifunctioneel ingezet worden zodat er meerdere activiteiten tegelijkertijd plaats kunnen vinden. Er werden enkele structurele aanpassingen voor de verdieping voorgesteld. Zo zou het niveauverschil overal worden weggewerkt om de bereikbaarheid te vergemakkelijken. Een deel van de eerste verdieping zou verdwijnen waardoor er zonlicht van bovenaf tot beneden naar binnen valt. Er werd rekening gehouden met de buurt zodat er geen geluidsoverlast is.”

Skatepark

De gemeente wil volgend jaar ook het skatepark in het Breeven laten aanleggen. “Het verbouwen van complex B stimuleert ook de denkoefening op een globale visie op de inrichting van de toegangspoort van Breeven langs de Barelstraat en bij uitbreiding op het hele domein”, zegt het gemeentebestuur. “De skatewerkgroep heeft al veel input geleverd voor het definitieve plan van het skatepark, maar dat moet nog samen met de firma een definitieve vorm krijgen. Er wordt ook nadruk gelegd op de betrokkenheid vanuit de buurt. Zij worden van in het begin betrokken. Het skatepark wordt een volledig betonnen park van ongeveer 550 vierkante meter dat voor beginners en gevorderden uitdaging biedt. Het biedt kansen om een actieve skatewerking te stimuleren zoals onder andere het organiseren van skatelessen en skatekampen. Ook de steppers zijn van bij het begin betrokken en krijgen een plaats binnen het skatepark. Het al dan niet plaatsen van verlichting, extra groenaanplanting, extra fietsenstalling en zitplaatsen wordt zorgvuldig overwogen.”