Afbeelding1 Het blijft maar aanschuiven aan het CASH-punt op de Grote Markt. Foto WOAD

Nog steeds helft van automaten in CASH-punt buiten gebruik

TURNHOUT - Het blijft aanschuiven om geld af te halen op de Turnhoutse Grote Markt. Met de wachttijd groeit de ergernis. Uitbater Batopin schat de situatie rooskleuriger in en meent dat het euvel zo goed als verholpen is.

Een automaat om geld af te halen, eentje om te storten en twee buiten gebruik. Daar moeten de Turnhoutenaars het voorlopig mee stellen in het CASH-punt op de Grote Markt. De vier grootbanken Belfius, BNP Paribas Fortis, ING en KBC sloten hun eigen geldautomaten en concentreerden alles in het voormalige ING-kantoor.

Maar de vraag is veel groter dan het aanbod. Christiane duwt de zware deur van het CASH-punt open, kijkt binnen naar de rij wachtende mensen en draait zich om. “Zo gaat het hier elke keer”, foetert ze.

Het CASH-punt is niet de enige geldautomaat in het Turnhoutse centrum. Slechts een paar tiental meter verder op de Grote Markt bevindt zich een filiaal van AXA. “Ons kantoor beschikt al ruim twintig jaar over een selfservicetoestel”, zegt zaakvoerder Danny Van Gils. “Dat is voor iedereen toegankelijk tussen 6u en 22u. We merken trouwens zelf dat er al weken elders problemen zijn. Zowel in aantal als in volume zijn onze vulmomenten toegenomen.”

“Alle vier operationeel”

Wie staat aan te schuiven bij het CASH-punt is meestal klant bij een van de vier grootbanken. Dan bestaat de vrees dat geld afhalen bij de concurrentie extra kosten met zich meebrengt. Dat blijkt echter afhankelijk van de bank en van het type rekening dat je hebt.

Volgens woordvoerder Vincent Bayer van Batopin wordt er volop aan een oplossing gewerkt. “Drie van de vier CASH-punten zijn in dienst en worden gebruikt”, meent hij. “De vierde zal vandaag (woensdag, red.) weer operationeel worden.”