Hema en Too Good To Go

Hema omarmt Too Good To Go na succesvol pilootproject in Turnhout

REGIO - Winkelketen Hema breidt de samenwerking met de app Too Good To Go uit naar 98 Belgische winkels tijdens de eindejaarsperiode. Dat na een succesvol pilootproject met de winkel in Turnhout. Via de app kunnen winkels of restaurants producten aanbieden die niet meer verkocht worden of bijna over datum zijn aan een lagere prijs.

Eerder dit jaar lanceerde Hema met Too Good To Go een succesvol pilootproject in de winkel in Turnhout. Gedurende die periode redde het bedrijf 115 paketten waarmee het bijna 300 kilo CO2 bespaarde.

Tegen voedselverspilling

Nu de samenwerking uitgerold wordt over heel België in 98 winkels zullen veel eindejaarsproducten niet verspild worden. En ook bij de klanten slaat het concept aan: op de eerste dag werden alle aangeboden paketten, 1069 in totaal, opgehaald. Het gaat telkens om verrassingspaketten ter waarde van 12 euro die voor 4 euro worden verkocht.

Voorlopig zijn de Hema-paketten alleen beschikbaar tijdens de eindejaarsperiode, maar “het wordt zeker vervolgd”, verzekert Carla Velghe, directeur van Hema België. “We zijn vastberaden om de strijd tegen voedselverspilling een versnelling hoger te schakelen”, klinkt het.

Gebruiksvriendelijke app

To Good To Go is een gebruiksvriendelijke app waar winkels of restaurants paketten kunnen aanbieden voor een lagere prijs. Het gaat dan vaak om producten die die dag niet verkocht werden of bijna over datum zijn: elk pakket is dus een verrassing. De consument bestelt en betaalt de bestelling via de app en haalt de producten dan op bij de desbetreffende winkel.