Johan Hendrickx en Burgemeester Rik Verwaest Johan Hendrickx en burgemeester Rik Verwaest. Foto: Chris Van Rompaey.

Bakker Johan Hendrickx bekroond tot erepoorter, maar bakkerij sluit voorgoed

LIER - Johan Hendrickx (65) mag zich voortaan erepoorter van de stad Lier noemen. De bakker kondigde eind augustus zijn pensioen aan. De winkel staat sindsdien over te nemen, maar een opvolger werd vooralsnog niet gevonden. Op 25 december komt er na 68 jaar dus een definitief einde aan Bakkerij Hendrickx.

De familie trakteerde Johan en zijn echtgenote Chris op een feest in het stadhuis. Wat hij niet wist, was dat hij daar de titel van erepoorter zou krijgen. De stad Lier kent deze eretitel toe aan mensen die omwille van hun inzet hun verbondenheid en voorliefde voor Lier bewezen hebben. Dat was bij Johan Hendrickx ontegensprekelijk het geval.

LEES OOK. Bakkerij Hendrickx sluit na zeventig jaar de deuren

Bakker Johan Hendrickx.
Bakker Johan Hendrickx. Foto: Chris Van Rompaey

“Johan Hendrickx laat een enorm gat achter in ons hart en in onze Lierse maag. We zijn dankbaar, maar dus ook een beetje bedroefd. Zijn engagement voor Lier was legendarisch, Lier zit in zijn DNA. Hij heeft de eretitel én de rust meer dan verdiend”, zei burgemeester Rik Verwaest (N-VA).

“Ik ga dan wel met pensioen als bakker, maar ik blijf voorzitter van de Orde van het Liers Vlaaike. Daar blijf ik me dus volop voor inzetten”, zegt Johan Hendrickx.

Die vereniging werd in 1999 opgericht om de kwaliteit van de Lierse Vlaaikes te blijven garanderen.

Lier telt nu vier erepoorters. Modeontwerper Dries Van Noten is de bekendste.

Kinderen en kleinkinderen van Johan Hendrickx.
Kinderen en kleinkinderen van Johan Hendrickx. Foto: Chris Van Rompaey.