Picture5

Voormalige cafébaas André Vertongen (70) overleden

WOLVERTEM, WEMMEL - André Vertongen (70), die zo’n 30 jaar cafébaas was in café Op ’t Hoeksken aan de Zijp in Wemmel, is overleden. Hij was al een tijdje ziek. Dochter Anke Vertongen (40) baat nu al veertien jaar het populaire eet- en praatcafé uit.

Vele cafébezoekers kenden André van al die jaren in het café. André nam de uitbating over van zijn vader Jef Vertongen, die in 2014 op 92-jarige leeftijd overleed. Zo is café Op ’t Hoeksken al meer dan een eeuw een familiale zaak waar zowel de arbeider als de notaris welkom zijn.

De vermaarde geuze en boterhammen met plattekaas in de zomer blijven de sterkhouders van het café, naast enkele streekeigen sterkmakers op de menukaart. Zaakvoerster Anke Vertongen heeft ook heel wat suggesties toegevoegd aan de menukaart.

Melk aan huis

“Mijn grootvader Emiel heeft café Op ‘t Hoeksken in 1921 van zijn overgrootouders overgenomen”, vertelde André Vertongen in 2015 nog in een interview aan deze krant. “Mijn vader Jozef nam de zaak daarna in 1948 over. Hij leverde ook nog met zijn hondenkar melk aan huis. Mijn vader overleed in 2014 op 92-jarige leeftijd, maar ’t Hoeksken blijft voortbestaan”, liet André optekenen.

In 1982 liet Jozef de zaak over aan André en veertien jaar geleden nam dochter Anke het gezellige familiale volkscafé over. Aan het uitzicht van het café is in al die jaren weinig veranderd. Het interieur blijft authentiek.

“Mijn vader was al een tijdje ziek”, zegt dochter Anke Vertongen van café Op ’t Hoeksken. “Hij is vredig thuis in Wolvertem gestorven in het bijzijn van zijn familie. Er is geen dienst voorzien. Wel is iedereen die het wenst, welkom op de asverstrooiing op de begraafplaats in Wolvertem op woensdag 14 december om 13.30 uur.”