hophemel twee

Duo opent nieuwe stadsbrouwerij in Hasselt

Na 2 jaar 'huurbrouwen' en 24 nieuwe bieren verder, heeft de Limburgse brouwerij De HopHemel vrijdag een eigen taproom in Hasselt geopend. Het is voor initiatiefnemers Geert Vandormael en Steven Broekx een eerste stap in het uitrollen van hun concept rond craft-bier en bierbeleving. Over een half jaar zullen ze op deze locatie in de stationsbuurt ook een eigen brouwinstallatie in gang zetten.

Na Brewmine Tap en De Rechter is De HopHemel de derde brouwerij die er op korte tijd bijkomt in Hasselt. Voorlopig kan je er alleen bieren proeven die elders werden gebrouwen. Geert Vandormael legt uit: “We gaan heel regelmatig de taplijst en bierkaart veranderen, zodat er bij elk bezoek wel iets nieuw te ontdekken valt. Er zullen naast onze eigen bieren ook andere producten van craftbreweries uit de hele wereld geserveerd worden. Voor de andere producten op de kaart kiezen we resoluut voor lokale, kwalitatieve partners: onze wijnen komen van wijn-coöperatieve Hoenshof uit Borgloon, de koffie van Monx uit Zonhoven en de thee van Pip’s uit Houthalen.”

Momenteel huurbrouwt De HopHemel, maar over een half jaar willen ze zelf een eigen installatie in gebruik nemen. “Dan zal ook het productie-volume kunnen worden opgetrokken om een nog breder publiek te bereiken. Het doel is om dan de bieren over het hele land te verspreiden”, verduidelijkt Geert, die als hoofdberoep na zijn carrière bij Ford Genk, actief is als logistiek diensthoofd in Ziekenhuis Oost Limburg.

Steven Broekx, in het dagelijks leven architect, is zich net zoals zijn vennoot, gaan toeleggen op foodpairing. In de voormalige jeugdrechtbank op de Bampslaan (waar chef-kok Danny Vanderhoven vroeger restaurant De Griffie uitbaatte), zal je dus ook tips krijgen over gerechten die perfect bij de geserveerde bieren passen. “Met veel passie en liefde over het product wordt de nodige toelichting gegeven bij de bieren en pairings”, aldus Steven. “We plannen bovendien op regelmatige basis tap-take-overs, voordrachten en concerten. De nadruk zal altijd op beleving rond bier liggen, met als doel om een hub voor bier-gerelateerde activiteiten in Limburg te worden.”