ludo beulen

Ludo leeft langer als lekker biertje

Als eerbetoon aan zijn vorig jaar overleden vader, heeft Koen Beulen, zaakvoerder van Houthandel Beulen in Hasselt, het speciaalbier Ludo laten brouwen. De beeltenis van de voormalige Unizo-voorzitter prijkt op flessen van 75cl en op de tapkraan van stadsbrouwerij Brewmine Tap. De opbrengst van de Ludo's gaat naar De Warmste Week, dat ook inkomsten mag verwachten van andere bieren die speciaal voor dit initiatief rijkelijk zullen vloeien.

“In 2023 bestaat Houthandel Beulen precies 100 jaar en dat zal op vele manieren gevierd worden”, zegt zaakvoerder Koen Beulen. “De aftrap van het feestjaar geven we alvast met de voorstelling van Ludo, een ambachtelijk gebrouwen bier dat een eerbetoon is aan mijn vader.” Ludo Beulen, de derde generatie van het familiebedrijf, overleed in oktober vorig jaar op 71-jarige leeftijd. “Het bier typeert hem volledig: toegankelijk en met karakter”, aldus Koen. “Tegelijk hebben we bij de samenstelling gekozen voor ingrediënten met de nodige symboliek: zo zitten er 4 soorten mout in het bier, verwijzend naar de 4 generaties die 100 jaar lang Houthandel Beulen hebben aangestuurd. Omdat we van Hasselt zijn, hebben we jeneverbes aan het brouwsel toegevoegd. Het bier is bovendien op smaak gebracht met houtschilfers, uiteraard een verwijzing naar onze activiteit als houthandel.”

De Ludo is in de zaak te koop in flessen van 75cl en kan geproefd worden van het vat bij Brewmine Tap in Hasselt. “De eerste reacties zijn hartverwarmend”, zegt Koen Beulen. “Het bier vliegt massaal de deur uit. We gaan zeker een nieuwe lading moeten laten maken.” De opbrengst van de verkoop gaat naar De Kleine Vincent van de St-Vincentiusvereniging voor de Warmste Week.

Drinken ten voordele van de Warmste Week kan trouwens ook met andere bieren in Brewmine Tap. De nieuwe stadsbrouwerij heeft hiervoor de handen in elkaar geslagen met de 2 andere Hasseltse craft-brouwerijen: De Rechter en De HopHemel (die vrijdag een eigen vestiging hebben geopend). Schol!