Prosper Montagné Winnaars – Ekkow Photography -2 Piet Vande Casteele en keukencommis Marie-Louise Desplenter.

Piet Vande Casteele uit Deinze is ‘Eerste Kok van België 2023’

DEINZE, GENT - Piet Vande Casteele, de 24-jarige chef-eigenaar van Duchateau Catering, heeft de titel van 'Eerste Kok van België 2023' binnengehaald. Hij haalde het zondagmiddag van de andere drie finalisten tijdens de 70ste editie van de wedstrijd georganiseerd door Club Prosper Montagné.

Op de eerste dag van Horeca Expo in Gent vond de finale van de jaarlijkse culinaire wedstrijd plaats. In deze meesterschapwedstrijd nemen jonge talenten uit de Belgische gastronomie het tegen elkaar op.

De finalisten moesten drie gerechten bereiden: eerst een vissoep met bijvangst, daarna hertenrug met grondwitloof en als nagerecht drie minidesserten, waarvan een met chocolade.

Piet Vande Casteele mag zich een jaar lang ‘Eerste Kok van België’ noemen. De prijs voor ‘Beste Keukencommis’ ging naar Marie-Louise Desplenter, die Vande Casteele bijstond.

Andere finalisten waren Diego De Baerts, chef van het Casino in Oostende, Thomas Dejonckheere, chef van Mania-k Rooftopbar in Roeselare, en Cedric Van der Elst, patissier van restaurant Sir Kwinten in Lennik.