Moosebar Mechelen 2 Foto: Moose Bar

Après-skiconcept Moose Bar opent donderdag opnieuw op Douaneplein

MECHELEN - Deze winter kan je al voor de vierde keer feesten in de Moose Bar aan het Douaneplein in Mechelen. De houten skihut opent er morgen, donderdag, opnieuw de deuren. Vorig jaar bleef de Moose Bar nog een tijdlang gesloten door de coronamaatregelen.

De Moose Bar slaat al sinds 2018 haar tenten op aan het Douaneplein in Mechelen. Dat is ook dit jaar opnieuw het geval. En hoewel de vrieskou en sneeuw in Vlaanderen nog ver weg lijken, kan je er vanaf donderdag opnieuw naar hartenlust après-skiën en meekwelen met feestklassiekers als Anton aus Tirol. De Moose Bar in Mechelen is één van de vijf pop-up bars in Vlaanderen. Ook in Leuven, Hasselt, Antwerpen en Herentals kan je de komende maanden gaan feesten.

“In november en december openen in de Alpen verschillende skigebieden de liften en skipistes”, klinkt het bij de mensen van discotheek Versuz, dat de Moose Bars organiseert. “Maar bij ons is november traditiegetrouw de maand waarin de populaire Moose Bars opnieuw de deuren openzwieren. Her en der in Vlaanderen poppen dan grote, authentieke en gezellige houten berghutten op, inclusief rood-wit geblokte gordijntjes, dierenhuiden, winterse decoratie en halve liters bier geserveerd door barpersoneel in authentieke Lederhosen.”

 

De Mechelse Moose Bar is toe aan de vierde editie, al moest de blokhut haar deuren vorig jaar wel lange tijd gesloten houden. Kort na de opening in november werden er nieuwe coronamaatregelen afgekondigd en pas in februari mocht de chalet opnieuw openen. Het concept van de Moose Bar zo aanpassen dat het binnen het horecaprotocol zou passen, bleek volgens de organisatie toen onmogelijk. Dit jaar hopen de organisatoren wel een volledige winter te kunnen openen.

Naast de vijf pop-up Moose Bars in Vlaanderen staat op 11 februari ook een nieuwe editie van Moose Bar XXL in het Sportpaleis op het programma. Tickets voor het evenement zijn te koop. Toegang tot de lokale bars, zoals die in Mechelen, is gratis.