Afbeelding3 Het was lang geleden dat de parking van de Makro in Sint-Pieters-Leeuw zo vol stond. Foto idh

Meteen stormloop op eerste uitverkoopdag bij Makro

MACHELEN, SINT-PIETERS-LEEUW - Makro zit al even in slechte papieren en startte woensdagmorgen in al zijn vestigingen met een uitverkoop. In de non-foodafdeling vielen er koopjes tot -20% te scoren. En dat zorgde meteen voor een stormloop op de warenhuizen in Sint-Pieters-Leeuw en Machelen.

Het was lang geleden dat de grote parking van de Makro-vestiging in Sint-Pieters-Leeuw nog eens helemaal vol liep. Grote spandoeken op de gevels geven aan wat er aan de hand is: totale uitverkoop.

“Toen ik hier deze morgen toekwam, kromp mijn hart toch even ineen bij de aanblik van die grote aankondigingen van de uitverkoop”, vertelt een medewerker die net als alle collega’s anoniem wenst te blijven. “Het was alsof het nu pas doordrong. Nu is het einde van een tijdperk echt nabij.”

In de winkel heerst een gezellige drukte maar door de grote winkeloppervlakte werd het nooit te druk. Personeel had in de non-food-afdeling de handen vol om rekken met nieuwe koopwaar aan te vullen. “Ze hebben bij Makro hun magazijnen eens leeg gemaakt”, zo klinkt het. “Hier duiken plots spullen op die we hier nog nooit gezien hebben in de winkel. Er is genoeg koopwaar om ook de komende dagen de winkel verder te blijven aanvullen.”

Overnemers

Ondertussen zou er ook geboden zijn op Makro door kandidaat-overnemers. “We weten niet hoe ernstig we dit moeten nemen”, zo klinkt het bij het personeel. “We weten zelf helemaal van niets en wachten af. Die onzekerheid of we na Nieuwjaar nog een job gaan hebben, dat is voor iedereen hier het ergste. Veel mensen werken hier al lang en zijn als een familie.”

De uitverkoop van Makro gaat nog zeker verder tot het einde van het jaar.