Afbeelding7 Foto Chris Bosseloo

Bij lunchbar ‘De Goeie Gasten’ zetten mensen met beperking eerste stappen in horeca

AALST - Bij lunchbar De Goeie Gasten zetten 21 mensen met een beperking hun eerste stappen in de horeca. Vanaf 22 november werken ze er in de keuken en de zaal en serveren in de Cimorné de lekkerste lunch.

Na drie jaar sleutelen aan het concept is het eindelijk zover: lunchbar De Goeie Gasten opent zijn deuren voor het grote publiek vanaf 22 november. Iedereen kan er vanaf die datum terecht om te genieten van een lekkere lunch, gemaakt en geserveerd door 21 mensen met een beperking.

“We zagen vanuit Levensvreugde Verblijven vzw dat er nood was om onze gasten meer in de maatschappij te brengen. Met dit concept is ons dat gelukt, maar het blijft uiteraard heel belangrijk een heel goed kader en dito begeleiding te hebben”, legt Kathleen Hoste (45), coördinator van begeleid werken uit.

Professionele kok

De Goeie Gasten kregen een mooi onderkomen bij Cimorné en carte blanche om alles opnieuw in te richten naar hun noden. De coronacrisis vertraagde de plannen met twee jaar maar dat is volgens Kathleen alleen maar positief geweest: “Ook tijdens de crisis zijn we onze gasten blijven volgen en hebben we eigenlijk van de nood een deugd gemaakt en een nog mooier ondernemingsplan geschreven.”

“Aanvankelijk werd er gedacht aan een pannenkoeken- of koffiehuisje maar nu staan we hier met een professionele kok en een begeleidster die hier constant kan zijn. Alles wordt opgevolgd door onze jobcoaches zodat we lekkere lunches kunnen aanbieden”, zegt Kathleen fier.

Per dag zullen twee tot drie mensen bij de kok staan en twee tot drie gasten voor de bediening zorgen. De Goeie Gasten is geen pop-up lunchbar, maar blijft permanent volgens Kathleen. “We zien De Goeie Gasten als iets wat perfect past binnen de visie en missie die we hebben binnen Levensvreugde en we willen dan ook op dit elan verder gaan”, besluit Kathleen.