Afbeelding3 Foto David Van Hecke

Bloemen in plaats van politiek: Eline Creve maakt creatieve carrièreswitch

GENT - Na 12 jaar als woordvoerder in de Gentse politiek gooit Eline Creve (37) het over een andere boeg. Ze maakt bloemeninstallaties voor horecazaken, zalen, winkels en kantoren. “Ik had het nodig om met mijn handen bezig te zijn.”

“Mijn interesse voor bloemen is gegroeid tijdens de coronaperiode. Vrienden en buren zagen de kerstkrans die ik zelf maakte en wouden er ook graag eentje. Voor ik het wist, bleef mijn passie groeien”, vertelt de 37-jarige Eline Creve. En zo koos ze na 12 jaar als woordvoerster van schepen Sofie Bracke (Open VLD) voor een heel andere richting.

“Ik heb mijn job met hart en ziel gedaan, maar ik voelde dat het tijd werd voor iets anders.” Geschikt, zo heet Elines bedrijfdoet ze momenteel in bijberoep en ernaast werkt ze als communicatieverantwoordelijke bij KrisKras Reizen, waar ze iemand vervangt die met zwangerschapsverlof is.

“Ideaal eigenlijk”, gaat Eline verder. “Die vijf maanden geeft me de tijd om met Geschikt verder te groeien en er hopelijk mijn hoofdberoep van te maken.” Horecazaken, winkels, kantoren of zalen kunnen er terecht voor grote bloemeninstallaties met verse bloemen, droogbloemen of zijden bloemen. “Ik werk vooral B2B, voor andere bedrijven”, legt Eline uit.

De stiel al doende geleerd

“Ik ga op maat aan de slag zodat ik stukken kan maken die passen bij de sfeer van de zaak en de wensen van de klant.” Maar Eline is ook van plan om met een abonnementsvorm te werken waarbij ze vier keer per jaar een andere bloemeninstallatie aanbiedt, passend bij het seizoen.

Eline heeft de stiel vooral al doende geleerd. “Veel experimenteren, en met wat hulp van YouTube en Pinterest”, vertelt ze. “Maar ik ben nu toch bezig om mijn diploma bloemschikken te behalen, want ik vind het belangrijk dat ik dat in handen heb.”

Of je in haar huis nu allerlei bloemen kan vinden? Zeker weten. “We zijn een huis aan het verbouwen en daar zal ik een eigen atelier hebben, maar momenteel werk ik in onze living”, vertelt Eline. “Soms ligt het inderdaad vol met bloemen, tot lichte ergernis van mijn lief. Het is nogal nen propere (lacht).”

INFO: https://www.geschiktdooreline.be