Foto Bert De Deken

Harpiste Svea Van den Plas baat victoriaans theehuisje uit in hartje Turnhout

TURNHOUT - Svea Van den Plas is niet alleen harpiste, maar baat ook een theehuisje uit. Svea's Theehuisje bevindt zich in de galerie Vivaldi in de Gasthuisstraat en is ingericht in victoriaanse stijl met porseleinen theekopjes, handgemaakte kaarten, poppen en een portret van Frida Kahlo.

De tafels zijn gedekt met witte linnen tafelkleden en decoratieve theepotjes met bloemen. Op de achtergrond speelt klassieke muziek. Svea Van den Plas opende haar theehuisje anderhalf jaar geleden. “We zaten midden in de coronacrisis. Ik ben gestart met een take-away. Voor mij was dat een leerproces. Ik had in de zorgsector gewerkt en moest mijn vaardigheden in de horeca nog oefenen.”

Op de menukaart staan gebak en een afternoon tea. “Al mijn producten zijn biologisch. De afternoon teas zijn een Britse traditie, een lichte maaltijd die de kloof tussen de lunch en het diner dicht met een aanbod van sandwiches, scones, lekkernijen en kopjes thee.”

Svea hoopt in de loop van volgend jaar naast het theehuisje ook een winkel in victoriaanse stijl, voor de verkoop van handgemaakte wenskaarten, theepotjes en -kopjes en zelfs victoriaanse kleding te kunnen openen.