Club Brugge bluvn goan

Kassier van Club Brugge is nu al de grote winnaar van de Champions League campagne

BRUGGE - De succesrijke eerste ronde van Club Brugge op het kampioenenbal van de Champions League blijft niet zonder gevolg voor de kassa van het voetbalbedrijf. De CFO mag nu 48 miljoen euro bijschrijven. 

Sportief en financieel. Het succes van Club Brugge is manifest. Het mag financieel een recordbedrag van 48 miljoen nieuw gelden inboeken, en nog is de campagne in de Champions League niet voorbij.

Nu de West-Vlaamse vaandeldrager zeker gekwalificeerd is voor de volgende ronde, wordt 9,6 miljoen euro overgeschreven de op de rekening. Voetbalclubs die zich kwalificeren voor de Champions League mogen ook al meteen rekenen op een starterspremie van 15,64 miljoen euro én op een zogenaamde coëfficient-premie van nog eens 5,68 miljoen euro. Zo loopt de teller al op tot 30 miljoen euro. Met schoppen tegen een ronde bal.

Daar bovenop kwam nog eens het prijzengeld per gewonnen punt (10,26 miljoen euro), ongeveer 2 miljoen euro aan tv-rechten en de ticketverkoop of de horeca-inkomsten in het stadion. Alles bijeen en snel berekend zo’n slordige 48 miljoen euro. Enfin, reden genoeg voor het management van het sportbedrijf om de beste champagne boven te halen en te dromen van meer sportieve eer en nog meer financieel gewin. Onze conclusie? Bluvn goan.