El Suit 3 Foto: Victoriano Moreno

Docent Mohamed Taamouti opent kostuumzaak El Suit met Marokkaanse ‘touch’ op het Zuid

ANTWERPEN - Ontwerper Mohamed Taamouti opent op 1 november kostuumzaak El Suit in de Kasteelpleinstraat 32 op het Zuid. Mannen zullen er terechtkunnen voor pakken met een Marokkaanse touch. “Ik had altijd al een passie voor mode, vooral voor kostuums. Dat is puur vakmanschap”, zegt de ontwerper.

Momenteel is hij nog docent orthopedagogie aan de Odisee Hogeschool in Dilbeek, maar binnenkort combineert hij dat met een nieuwe job. Geïnspireerd door Jonge Wolven, een tv-programma over elf jonge ondernemers, opent Mohamed Taamouti binnenkort zijn kostuumzaak El Suit op het Zuid. Klanten zullen er een keuze hebben uit vier verschillende, driedelige kostuums. “De El Suit-pakken krijgen de namen van Marokkaanse steden. Zo zal bij Chefchaouen blauw een grote rol spelen”, zegt Taamouti. Hij ontwerpt de kostuums volledig zelf, de productie gebeurt in het buitenland.

 

Voor een breed publiek

“Iedereen die zich verbonden voelt met het merk kan het dragen. De pakken hebben subtiele toevoegingen. Bovendien zijn de pakken enkel te huur, dat maakt ze financieel gezien toegankelijker. Een breed publiek kunnen aanspreken is belangrijk”, benadrukt Taamouti. “Ik wil ook inzetten op een gezonde mindset en ontwikkeling. Het gaat niet enkel om het pak, maar ook om de persoon in het pak.”

Waar ze de beste stoffen en leveranciers hebben, daar moest Mohamed nog achter komen. Hij ging op tour en koos uiteindelijk Turkije, waar hij de beste kwaliteit vond. “De ideeën vertrekken vanuit België. Vervolgens worden ze ter plaatse onder een toeziend oog van een ervaren kleermaker volledig handgemaakt.”