Aendekerk-nieuwbouw (Render: Tuinaanleg Gert Kwanten)

Aendekerk bouwt aentkanaal

Aendekerk, een traditierijke installateur van duurzame technieken, investeert momenteel in een nieuwbouw in Bree. In januari 2023 moet het gebouw van 3.500 vierkante meter op Kanaal-Noord klaar zijn.

“Om in te spelen op de huidige markt en de groei van het bedrijf, hebben we beslist om te investeren in een nieuwbouw”, aldus zaakvoerder Hans Aendekerk. “Die biedt plaats aan betere machines, een groter magazijn, meer kantoorruimte, een carwash, een opleidingslokaal, een toonzaal met belevingsruimte, een ontspanningsruimte voor het personeel, enzovoort. Kortom, alles wat we nodig hebben. Blikvanger wordt de belevingscentrum, waar klanten kunnen kennismaken met duurzame technieken als airco, warmtepompen en zonne-energie.”

Het nieuwe gebouw is dubbel zo groot als het huidige gebouw. “Die extra oppervlakte is ondertussen meer dan welkom.” legt Hans uit. “Om kwalitatief werk af te leveren is het belangrijk om kritisch te zijn voor onze infrastructuur en werkmethoden. Wanneer er ruimte is voor verbetering, nemen we actie. Vandaar dus ook de nieuwe thuisbasis.”

In januari 2023 neemt Aendekerk de officiële intrek in het gebouw en in mei 2023 worden de deuren opengezet voor het grote publiek. “Ik beschouw deze nieuwe infrastructuur deels als een beloning voor al het harde werk van de afgelopen jaren”, aldus nog Hans. “Het hele team heeft veel hooi op de vork genomen en daar mag iets voor tegenover staan. Nu kunnen de jongens hun overuren in de ontspanningsruimte spenderen, in plaats van op de werf”, lacht hij tot besluit.