champagne

Het Paradijs lanceert bijzondere champagne als hommage aan Mechelse dansdiva Madame Hortense

MECHELEN - Naar aanleiding van de honderdste verjaardag van de Mechelse dansdiva Madame Hortense, lanceert vzw Het Paradijs een champagne met haar beeltenis op. De champagne kan zaterdag voor het eerst geproefd worden.

“De vader van Madame Hortense Champagne kwam uit Reims, de champagnehoofdstad”, klinkt het bij de initiatiefnemers. “Ze zou dit jaar honderd jaar geworden zijn, maar overleed jammer genoeg twee jaar geleden tijdens de eerste coronagolf. Om haar te eren zorgden we eerder dit jaar al voor een hommage aan deze ‘grande dame’ van het Mechelse ballet in het Conservatorium.”

En nu is er dus ook een bijzondere champagne. De champagne brut is samengesteld uit 70% pinot noir, 10% pinot meunier en 20% chardonnay. De drank is afkomstig van het huis Thierry Mercuzot. “Het is een brut met een mooie afgeronde smaak, ietwat prikkelend en uitdagend, wat best past bij het karakter van Madame Hortense”, aldus de mensen van Het Paradijs.

De bijzondere fles kan zaterdag voor het eerst geproefd en gekocht worden aan de champagnebar van Het Paradijs aan De Schakel op de Steenweg in Mechelen. De bar is open van 10u tot 18u. Een fles bestellen per mail is eveneens mogelijk. 

info@paradijsmechelen.be