10

Eerste dealer van gloednieuw automerk woont in Hasselt

Xev Yoyo is de naam van een innovatief elektrisch stadsautootje dat vanaf volgende week in België te koop zal zijn. De eerste en voorlopig enige verdeler van het wagentje zijn Benny en Johnny Roosen van VJB Motors in Hasselt. Opmerkelijk is dat de carrosserie van de Xev Yoyo uit de 3D-printer rolt en de lege batterij gewoon door een volle kan vervangen worden.

Xev is een Italiaans bedrijf dat instaat voor het design van de Xev Yoyo, een 100% elektrische stadsauto die doet denken aan de eerste versies van de Smart. Het lijkt een handig hebbedingetje voor mensen die korte verplaatsingen moeten doen en makkelijk parkeerplaats willen vinden. Milieuvriendelijk, bovendien.

Het Italiaanse merk heeft (na de introductie in 15 Europese landen sinds 2018) als eerste verdeler in België gekozen voor VJB Motors in Hasselt. Die zal in de showroom, online en via een speciale pop-upstore in Quartier Bleu, de stadsauto promoten en te koop aanbieden. De wachttijd na bestelling zou niet meer dan 2 tot 3 weken bedragen, een enorm verschil met de leveringstijden die de klassieke merken vandaag soms bieden.

Vernieuwend aan de Xev Yoyo is onder meer de productie van koetswerk- en interieuronderdelen via 3D-printing. Bijkomend voordeel hiervan is dat reserve-onderdelen makkelijk opnieuw kunnen geproduceerd worden. Ook innovatief: de batterij van auto kan eruit worden gehaald en vervangen worden door een andere die volledig is opgeladen. Op die manier is er geen wachttijd om een vaste batterij te laden en kan er opnieuw 150 kilometer worden afgelegd. De chauffeur moet de reservebatterij niet zelf meenemen, maar kan hiervoor stoppen bij een tankstation van Eni, waar een wisselaar klaarstaat met een volle batterij.

De Xev Yoyo wordt standaard geproduceerd in zwart-wit voor een instapprijs van 15.770 euro (incl. btw). Voor een kleine meerprijs kan er uit 9 kleurencombinaties gekozen worden. VJB Motors is heel enthousiast over de nieuwigheid in het gamma. Zeker nu de exclusiviteit van de verkoop naar Hasselt komt, zijn de verwachtingen hoog gespannen. Het zal dan ook niet verbazen als straks de eerste Xev’s in de Limburgse hoofdstad zullen rondkarren…