ingest-picture-3909679-full Zaakvoerder Elewout ‘Ele’ (links) en technieker Jeroen in de nieuwe bikers bar. Foto jce

Zaakvoerder van motorwinkel opent toonzaal met bar

ERPE-MERE - Na 25 jaar zaakvoerder te zijn van motorzaak Promotor, vervult Elewout Vandersteene (45) een lange droom en combineert hij zijn winkel en toonzaal met een biker bar.

“Het idee speelde al een tiental jaren in mijn hoofd”, vertelt Elewout, Ele voor de vrienden. “Tijdens de coronaperiode en de lockdowns kende de verkoop van motoren en de nood aan herstellingen een serieuze terugval, vooral tijdens de winterperiode. Dat heeft me uiteindelijk over de streep getrokken om mijn droom waar te maken en vorig weekend was er dan ook de echte kick-off van Ele’s Biker Bar, een unicum in ons land.”

De bar en de winkel annex toonzaal vormen één geheel en de bar ademt dan ook motorsport. “Ik koos voor een gepersonaliseerde aanpak want al onze glazen en tassen dragen ons logo en dat wordt wel geapprecieerd. We kiezen ook voor recycleerbare rietjes en nootjes bieden we aan in kleine flesjes en niet in potten waarin anderen ook zit te scharrelen.”

Thuiswerkers

Opvallend in het interieur is niet enkel de houten bar maar zijn ook de chesterfieldsalons. “Hier kunnen motorrijders gezellig relaxen na een lange rit of gewoon wachten tijdens de herstelling van hun motor. Daarvoor staat mijn technieker Jeroen paraat. Maar we richten ons niet enkel naar motorrijders, iedereen is hier welkom.”

“De mogelijkheden zijn eindeloos”, aldus de zaakvoerder. “Zo bieden we een formule aan voor thuiswerkers. Zij kunnen hier voor de prijs van 25 euro een hele dag over een tafeltje beschikken en gebruikmaken van ons WiFi-netwerk en krijgen er vier drankjes bovenop. Ik kreeg al de vraag voor een demonstratie van juwelen en ook dat soort activiteiten is mogelijk. Ik ga voor een totaalconcept.”