Provincie zoekt kippenboer voor proef met eiwitrijk voer

GEEL - Het provinciale Proefbedrijf Pluimveehouderij uit Geel zoekt naar een biolandbouwbedrijf dat volgend jaar wil deelnemen aan een studie rond melkweipoeder als eiwitrijk leghennenvoer.

De test maakt deel uit van een project dat het proefbedrijf samen met het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek voor komend jaar opzet. Het doel is om alternatieve eiwitbronnen die nu nog amper benut worden in de pluimveesector via wetenschappelijk onderzoek te introduceren. Concreet gaat het om het toevoegen van enerzijds insectenmeel en anderzijds melkweipoeder aan het kippenvoer voor leghennen.

“Wat deze bronnen interessant maakt, is hun hoge nutritionele waarde en het feit dat ze passen in het concept van circulaire economie”, stelt het proefbedrijf in Geel. Dat wil volgend voorjaar zelf de proef met het insectenmeel uitvoeren, maar voor de test met melkweipoeder zoekt het nu een biobedrijf met leghennen. “Wij zorgen voor het testvoeder met melkweipoeder en volgen de productie- en welzijnsparameters van jouw leghennen op.”

Kandidaten mogen zich melden bij Hanne Nijs van het Proefbedrijf Pluimveehouderij in Geel.