Foodmaker opent restaurant in Sportoase Stede Akkers

HOOGSTRATEN, WESTERLO - De gebruikers van het sportcomplex Sportoase Stede Akkers in Hoogstraten kunnen weer ter plaatse iets eten of drinken. Het horecagedeelte bleef anderhalf jaar gesloten, maar restaurantketen en producent van verse maaltijden Foodmaker uit Westerlo brengt daar verandering in. Hoogstraten is het vijfde filiaal van Sportoase in Vlaanderen waar Foodmaker een restaurant heeft.

Het concept van Foodmaker sluit mooi aan bij sporten. “Gezonde voeding hoeft niet duur te zijn”, legt oprichter Lieven Vanlommel uit. “De basis ligt bij onze biovelden waar de groenten gekweekt worden. In Westerlo en Antwerpen hebben we centrale keukens waar de maaltijden vers bereid worden voor elk restaurant van Foodmaker. In onze producten zitten geen suiker, bewaarmiddelen en kleurstoffen. We maken onze eigen hamburgers van kikkererwten en met biologische kruiden. Na het sporten kun je iets gezonds eten en nog een pint drinken. Gezonde voeding moet plezant zijn, dat is de bedoeling van Foodmaker.”

Formule werkt

Naast Sportoase werkt Foodmaker ook samen met Delhaize. “Er zijn meer mensen die gezond willen eten. Daardoor zijn we dit jaar al met 50% kunnen groeien. Er staan nog vijf locaties van Sportoase op de planning om een restaurant te openen. We merken in de andere vestigingen van Sportoase waar Foodmaker al aanwezig is dat de formule werkt.”

Algemeen directeur Michael Schouwaerts van Sportoase bevestigt dat. “De samenwerking met Foodmaker in Hoogstraten maakt de cirkel meer dan rond. Met hun aanbod van verse en lekkere gerechten vormen we de gedroomde gezondheidspartners voor elkaar.”

Yasmina en Miranda

Het horecagedeelte in Sportoase Stede Akkers is opgefrist. Yasmina Pellis en Miranda Verbeek gaan er Foodmaker uitbaten. “Ik kwam hier al vaker omdat mijn dochter zwemschool volgde”, vertelt Yasmina. “Het was jammer dat ik tijdens haar lessen niet in de horecazaak terecht kon. Toen ik hoorde dat Foodmaker een uitbater zocht voor Sportoase in Hoogstraten zag ik dat wel zitten. Zelf heb ik al wat ervaring in de horeca, voor Miranda is het een nieuwe uitdaging. We hebben een opleiding gevolgd in het restaurant van Foodmaker in Deurne. Klanten kunnen bij ons ter plaatse eten, maar gerechten mee naar huis nemen is ook mogelijk.”

Het restaurant is op weekdagen open van 9 tot 22u, in het weekend en op feestdagen tot 18u.