Visma/Yuki: “We maken het heel begrijpbaar voor ondernemers”

ANTWERPEN: Visma/Yuki, dat is gevestigd op de Orteliuskaai in Antwerpen, biedt de klanten boekhoudsoftware aan. "We hebben een tool ontwikkeld voor ondernemers die geen eigen boekhouder in huis hebben", vertelt sales manager Caroline Rigaux.

De naam Visma doet velen wellicht een belletje rinkelen, zeker als we verwijzen naar de wielersport en naar de Kempense trots Wout Van Aert. Yuki is minder bekend, al is het bedrijf al zeven jaar actief op de Belgische markt. “Sinds twee jaar onder de vleugels van Visma”, legt Caroline Rigaux uit. “We zijn een bedrijf met vijftig medewerkers.”

Visma/Yuki biedt boekhoudsoftware. “Dat is meer dan alleen bonnetje en facturen boeken en zorgen dat de betalingen op tijd gebeuren. We hebben een tool ontwikkeld voor de ondernemer die geen eigen boekhouder in huis heeft, maar die ook heel tijdbesparend is voor de ondernemer die dat wel heeft. Eigenlijk nemen we de volledige administratie van het bedrijf over.”

“De klant wordt ontzorgd. Onze accountants verwerken alles. De klant betaalt zijn facturen met één muisklik en krijgt real-time cijfers te zien. We maken het heel begrijpbaar voor de ondernemer.”