fietsenpaal

Fietsenzaak en boekhoudkantoor plaatsen samen fietsherstelzuil in Lostraat: “De paal staat er voor iedereen”

HEIST-OP-DEN-BERG - Ratelt er iets aan je fiets of staat je achterband wat plat? Dan kun je voortaan een tussenstop maken aan de fietsherstelzuil van Cannaerts Accountants en Bike Center in de Lostraat in Heist-op-den-Berg. De zaakvoerders van beide zaken investeerden samen in de paal waaraan alle benodigdheden hangen om zelf een snelle fietsherstelling uit te voeren.

Zaakvoerder Dries Cannaerts van Cannaerts Accountants gaf al zijn personeel enkele jaren geleden een bedrijfsfiets. Toen hij in een magazine reclame zag voor een fietsherstelzuil, ging bij hem een belletje rinkelen. Hij stapte naar zijn buurman Tim Sohier van fietsenzaak Bike Centre met het idee om samen te investeren in zo’n zuil.

“Bij Bike Center hangt ook een bandenautomaat aan de gevel”, legt Cannaerts uit. “Blijkbaar gebeurde het geregeld dat mensen er binnenstapten om een schroevendraaien of een sleutel te vragen. Voortaan kunnen ze aan de paal terecht.”

Ook de fietsende medewerkers van Cannaerts Accountants zijn gebaat met de herstelzuil. “Alle nodige schroevendraaiers, sleutels en benodigdheden om een band te vervangen hangen eraan”, legt Cannaerts uit. “Er zit ook een fietspomp in. Waarschijnlijk wordt die het vaakst gebruikt. Als het er maar niet van komt om die band eindelijk eens op te pompen, dan kun je hier onderweg snel twee minuutjes stoppen. De paal staat er voor iedereen. Hopelijk wordt hij ook in ere gehouden.”

Je vindt de paal langs de straatkant op het terrein van Cannaerts Accountants.