tattoo

Tattoo- en koffieshop sluit na anderhalf jaar de deuren

LIER -  De ondernemingsrechtbank in Mechelen heeft het faillissement van vijf ondernemingen uit de regio geopend. Eén daarvan is tattoo- en koffieshop Black Quill in de Rechtestaat in Lier. Meerdere redenen zijn hiervan de oorzaak.

Eli Rutten en Ky Luyten uit Heist-op-den-Berg openden in mei 2021 Black Quill. Eli tatoeëerde, Ky zette piercings. In het najaar breidden ze hun tattooshop in hetzelfde pand met een opmerkelijke koffiebar uit. Eli Rutten leerde het vak bij Tijs Vanneste, de bekende zanger en tatoeëerder uit Dessel. Voor Eli zijn tattoo- en koffieshop in Lier opende, runde hij pop-uptattooshops in onder meer Geel, Mol en Herentals.

Eli Rutten koos voor een pand in Lier, omdat dit groot genoeg was om met gasttatoeëerders te werken. De tattooshop en de piercingstudio bevonden zich achteraan in het pand. Vooraan richtten Eli en Ky een koffiebar in. “Dit wordt uniek qua inrichting, want ik creëer een buitengevoel. Het decor heeft een filmsetgehalte en vooral een hoog Harry Pottergehalte”, zei Rutten eerder in jouw krant.

Onvoorziene omstandigheden

Ondanks het enorme enthousiasme van de zaakvoerder liep het toch mis. Rutte zegt daarover op Facebook: “Na een hoop leuke tattoos en veel interesse in de koffiebar moeten wij met pijn in ons hart meedelen dat we niet meer verder kunnen met ons project. Door alle onvoorziene omstandigheden zoals corona, het verbod op inkten en het leven dat zoveel duurder wordt, is het onmogelijk om verder te gaan. Onze magische koffiebar laten we achter ons, maar ons team doet er alles aan om na een hoognodige pauze verder te gaan met tatoeëren in Lier op een nieuwe locatie. Voorlopig gaat iedereen even zijn eigen weg.”

De ondernemingsrechtbank in Mechelen opende ook het faillissement van: ATX Montage (installatie verwarming) in Kessel, Lagom (fotografie) in Sint-Katelijne-Waver, First Stone (adviesbureau) in Willebroek en Trans Fair (horeca) in Bornem.