Technopolis 2 Foto: Technopolis

Snowboarder Seppe Smits en vier andere gasten vertellen in Technopolis over duurzaamheid

MECHELEN - Op zaterdagnamiddag 29 oktober organiseert Technopolis in Mechelen een reeks lezingen over duurzaamheid. Vijf gasten, waaronder snowboarder Seppe Smits en illustratrice Chrostin, komen vertellen over wat zij al doen en hoe ook jongeren kunnen bijdragen aan een meer duurzame toekomst. De toegang is gratis.

De eerste editie van ‘Whats’s NEXT’ staat volledig in het teken van duurzaamheid. “Een actueler thema om over te spreken kan je moeilijk bedenken”, zegt Ester Blockx van Technopolis. “Door het organiseren van deze talks willen we jongeren inspireren zodat ook zij mee kunnen bouwen aan een duurzamere toekomst. Want we beseffen het vaak niet genoeg, maar iedereen kan een impact hebben op onze toekomst.”

De eerste gasten zijn onder meer Thomas de Groote van River Cleanup, Julie Lietaer van #hackyourjeans en Moenia Ladhib van Ecossentials. Daarnaast vertelt snowboarder Seppe Smits over hoe hij het vele reizen voor zijn sport compenseert en met de fiets, de boot of de trein de mooiste plekjes ter wereld ontdekt. Tot slot komt ook de Mechelse illustratrice Chrostin langs. Zij wil de jongeren tonen hoe je je levensstijl makkelijk kan aanpassen.

Cleanup Challenge

Het evenement vindt plaats op zaterdag 29 oktober in het auditorium van Technopolis van 14u tot 15.45u. De talks duren telkens een kwartier. De toegang is gratis, maar wie zeker wil zijn van een plaatsje, kan reserveren via de website van Technopolis. Deelnemers worden uitgenodigd om tijdens de pauze deel te nemen aan een Cleanup Challenge en kunnen een oude jeansbroek meebrengen om deze een nieuw leven te geven. 

www.technopolis.be/bezoekers/op-bezoek-komen/